«Αρχιμηνιά με το στανιό/ τον πλούτο μας τον ορυκτό/ τον δίνετε σε ξένους/ θα μας βρείτε ενωμένους…»

Οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ «έψαλλαν» αγωνιστικά κάλαντα σε τρία υπουργεία, διεκδικώντας δουλειά και δικαιώματα – Στο πλευρό τους το ΚΚΕ (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Με αγωνιστικά κάλαντα που «έψαλαν», στο πλαίσιο διαδοχικών παραστάσεων διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν σήμερα Τετάρτη 28 Δεκέμβρη στα συναρμόδια υπουργεία Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εργασίας και Οικονομίας, αντιπροσωπεία των Σωματείων και εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, διεκδίκησαν τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και την επαναλειτουργία της ΛΑΡΚΟ.

Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και τα Σωματεία τους συγκεκριμένα διεκδικούν μετατροπή των συμβάσεών τους, που λήγουν στις 31 Γενάρη και χωρίς μέχρι τώρα δυνατότητα ανανέωσής τους, σε αορίστου χρόνου, ώστε, ανεξάρτητα από την έκβαση των διαγωνισμών εκποίησης, να διασφαλιστούν η παραμονή στην εργασία και στα σπίτια τους και η δυνατότητα επαναλειτουργίας της ΛΑΡΚΟ.

Στο υπουργείο Περιβάλλοντος

Αρχικά η αντιπροσωπεία των σωματείων και οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, «έψαλαν» αγωνιστικά κάλαντα στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Στο πλευρό τους παραβρέθηκαν ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ και ο Βάλσαμος Συρίγος, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ και ΓΓ της Ομοσπονδίας Οικοδόμων.

Ο Παναγιώτης Πολίτης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας σε δηλώσεις του αναφέρθηκε για τις κινητοποιήσεις, τον αγώνα και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ.

Τα κάλαντα στο Υπουργείο Εργασίας

Ακολούθως στο υπουργείο Εργασίας «έψαλαν» τα αγωνιστικά κάλαντα με τη συμμετοχή του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου (ΠΜΣ), ενώ στο πλευρό τους βρέθηκε ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ.

Επίσης, τα μέλη της Γραμματείας του ΠΑΜΕΓιώργος ΠέρροςΝίκος ΜαυροκέφαλοςΒάλσαμος Συρίγος. Παραβρέθηκαν ακόμα, ο Δημήτρης Μπάτης, από τη διοίκηση της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων Ελλάδας, ο Γιάννης Καρανικόλας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας Ιματισμού και Δέρματος (ΟΕΚΙΔΕ) και η Έφη Χαλιού, πρόεδρος του Κλαδικού Σωματείου Χρηματοπιστωτικού Αττικής.

Αμέσως μετά τη συνάντηση που έγινε με τον διευθυντή του υπουργείου Εργασίας, ο Παναγιώτης Πολίτης, πρόεδρος του Σωματείου της ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας, ενημέρωσε για τα αποτελέσματά της.

Στο υπουργείο Οικονομικών

Μετά το υπουργείο Εργασίας, η αντιπροσωπεία των σωματείων και οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ με τη συμμετοχή του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου (ΠΜΣ) «έψαλαν» τα αγωνιστικά κάλαντα και στο υπουργείο Οικονομικών.

Στη συνάντηση που έγινε απέσπασαν τη δέσμευση από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Οικονομικών ότι θα καταβληθεί προσπάθεια για συνάντηση των σωματείων της ΛΑΡΚΟ με τα συναρμόδια υπουργεία το πρώτο δεκαήμερο του Γενάρη. Όπως τόνισε ο Παναγιώτης Πολίτης, τα σωματεία και οι εργαζόμενοι παραμένουν σε ετοιμότητα, προετοιμάζοντας το αγωνιστικό πρόγραμμα που έχουν σχεδιάσει για το επόμενο διάστημα.

Στο πλευρό των εργαζομένων το ΚΚΕ

Από την πλευρά του, ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, που παραβρέθηκε στις σημερινές παραστάσεις διαμαρτυρίας, σε δηλώσεις του, εξέφρασε τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του ΚΚΕ στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ.

Συνέχιση των κινητοποιήσεων

Σημειώνεται ότι με τις σημερινές διαδοχικές παραστάσεις διαμαρτυρίας ξεκίνησε ο νέος κύκλος δυναμικών κινητοποιήσεων των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, που θα κορυφωθεί στις 28 Γενάρη με νέο συλλαλητήριο στην Αθήνα και πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στο εργοστάσιο της Λάρυμνας, ο σχεδιασμός περιλαμβάνει Γενική Συνέλευση την Τρίτη 10 Γενάρη, ενώ την Κυριακή 15 Γενάρη, στις 10 π.μ., στον κινηματογράφο «Ίλιον» του οικισμού της ΛΑΡΚΟ θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη Σωματείων, Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών, μαζικών φορέων, κομμάτων και Τοπικής Διοίκησης. Στη συνέχεια, την Παρασκευή 20 Γενάρη θα πραγματοποιηθούν τετράωρη στάση εργασίας και κινητοποίηση, στις 10 π.μ., στον κόμβο Μαρτίνου της Εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης και το Σάββατο 28 Γενάρη 24ωρη απεργία και συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, στις 10.30 π.μ., με πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου.

Τα κάλαντα της ΛΑΡΚΟ

Αρχιμηνιά κι αρχή χρονιά

Με τα καμίνια μας κλειστά

Για σας, για σας η μόνη λύση

Κάποιος να, κάποιος να μας απολύσει.

Να φύγει το προσωπικό

με όρο επιτακτικό

Κι αυτοί- κι αυτοί μας απολύσαν

και τα κε- και τα κεκτημένα σβήσαν

Οι νόμοι εκδικητικοί

παράνομοι κι ανήθικοι

για να- για να μας εκβιάσουν

μα από μας- μα από μας δε θα περάσουν!

Αρχιμηνιά με το στανιό

Τον πλούτο μας τον ορυκτό

Τον δι-, τον δίνετε σε ξένους

Θα μας βρει-, θα μας βρείτε ενωμένους..

Αρχιμηνιά κι αρχή χρονιά

Ξεχνάτε και τα βασικά

Για ό-, για ότι μας ορίζει

Ο λαός, ο λαός αποφασίζει..

Αρχιμηνιά βάλτε μυαλό

Δε φεύγουμε μεις από δω,

Αντέ-, αντέχουμε στον πόνο

Θα μας βρει-, θα μας βρείτε και του χρόνου…

Χρόνια πολλά, με υγεία και καλούς αγώνες.

Συνεχίζουμε μέχρι τη νίκη.

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: