Αποχή από κάθε εργασία από εργαζόμενους στο πλοίο “Αστερίων” μετά από μπαράζ εργατικών “ατυχημάτων”

Απέχουν μέχρι νεωτέρας από κάθε εργασία εργαζόμενοι πλοίο στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος, μετά από συνεχόμενα περιστατικά “ατυχημάτων” σε συναδέλφους τους τις τελευταίες μέρες.

Κορώνα-γράμματα παίζουν κυριολεκτικά το κεφάλι τους οι εργαζόμενοι στο πλοίο “Αστερίων”, ιδιοκτησίας ΑΝΕΚ, που επισκευάζεται στην πλωτή δεξαμενή της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος. Σήμερα το πρωί, εργαζόμενος τραυματίστηκε από σίδερο που προεξείχε στο κεντρικό κλιμακοστάσιο του πλοίου. Το περιστατικό βάσει των καταγγελιών των συναδέλφων του, δε μπορεί να είναι άσχετος με τον κακό φωτισμό του χώρου και την έλλειψη κράνους.

Το περιστατικό αυτό, που αναδεικνύει ανάγλυφα για άλλη μια φορά πως το κόστος των απαραίτητων ιεραρχείται υψηλότερα από την ασφάλεια και τη σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων, έρχεται να προστεθεί τρίτο σε μια σειρά “ατυχημάτων”. Μόλις την Παρασκευή υπήρξε πτώση εργάτη από σκαλωσιά σε μεγάλο ύψος, ενώ μια μέρα μετά, το Σάββατο, ένας ακόμα συνάδελφός του τραυματίστηκε στο γόνατο, υπό αδιευκρίνηστες ακόμα συνθήκες (αν και πιθανόν πάλι από πτώση), καθώς ο εργολάβος κράτησε μυστικό του συμβάν.

Βλέποντας λοιπόν το χώρο εργασίας τους να μετατρέπεται σε “πλοίο του τρόμου”, οι εργαζόμενοι ανακοίνωσαν πως θα απέχουν από κάθε εργασία μέχρι να επιληφθεί κάποιος υπεύθυνος για να διαπιστώσει κατά πόσον τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλεια. Η ολιγωρία – το λιγότερο – τόσο του εργολάβου, όσο και της πλοιοκτήτριας εταιρείας, αλλά και της Cosco που ελέγχει το λιμάνι, φαίνεται και από τον καθυστερημένο απεγκλωβισμό του τραυματία, κάτι που οφείλεται στην έλλειψη επαρκών διόδων διαφυγής, γεράνου και άλλων απαραίτητων σε τέτοια περιστατικά μέσων.

Με πληροφορίες από 902. gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: