Απλήρωτη εργασία, κάτεργα παντού, αυτή είναι η σαπίλα του καπιταλισμού – Πορεία του Συνδικάτου Μετάλλου για το θάνατο εργάτη σε πλοίο στον Πειραιά

Όπως υπογράμμισαν τα σωματεία, ο άντρας έχασε τη ζωή επειδή δεν υπήρχε μετασχηματιστής που να μειώνει την τάση του ρεύματος, κάτι που είναι αυτονόητο και για απλό σπάσιμο λάμπας σε κλειστό και υγρό χώρο.

«Όχι άλλο αίμα εργατών στο βωμό του κέρδους των εφοπλιστών» ήταν το κεντρικό σύνθημα των εργαζόμενων του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και του Σωματείου Κατεργασίας Ξύλου και Ναυπηγοξυλουργών, που κινητοποιήθηκαν σήμερα με 24ωρη απεργία και πορεία προς το υπουργείο Ναυτιλίας ενάντια στο νέο εργοδοτικό έγκλημα που στοίχισε τη ζωή ενός 35χρονου εργάτη την Παρασκευή. Ο εργάτης είχε τραγικό τέλος πάνω στο πλοίο “NODUS”με σημαία Λιβερίας, όπου διεξήγαγε εργασίες επισκευής ως μέλος του συνεργείου του ΖΟΥΤΗ. Όπως υπογράμμισαν τα σωματεία, ο άντρας έχασε τη ζωή επειδή δεν υπήρχε μετασχηματιστής που να μειώνει την τάση του ρεύματος, κάτι που είναι αυτονόητο και για απλό σπάσιμο λάμπας σε κλειστό και υγρό χώρο. Καταγγέλλουν ακόμα ότι οι εργασίες διεξάγονταν χωρίς άδεια, χωρίς gasfree, χωρίς την παρουσία τεχνικού Ασφαλείας, ενώ δεν υπήρχε με ευθύνη των αρμόδιων εταιρειών καμία προστασία επί 4 24ωρα όπου οι εργαζόμενοι δούλευαν ασταμάτητα.

Οι συνθήκες αυτές δικαιώνουν απόλυτα το σύνθημα «Απλήρωτη εργασία, κάτεργα παντού, αυτή είναι η σαπίλα του καπιταλισμού», που φώναξαν οι διαδηλωτές στην πορεία τους προς το υπουργείο, κρατώντας συμβολικά ένα φέρετρο. Φτάνοντας στο υπουργείο, έγραψαν συμβολικά “Όχι άλλο αίμα εργατών στο βωμό του κέρδους των εφοπλιστών”.

Ακολούθησε συνάντηση αντιπροσωπείας με το γγ του υπουργείου και το διευθυντή του υπουργικού γραφείου, όπου έθεσαν τα αιτήματα σχετικά με τη λειτουργία των Επιτροπών Υγιεινής και Ασφάλειας, καταγγέλλοντας παράλληλα και την απόπειρα συγκάλυψης των εργοδοτικών εγκλημάτων. Απέσπασαν τον ορισμό νέας συνάντησης με την παρουσία εκπροσώπου και του Υπουργείου Εργασίας.

Την αλληλεγγύη του ΚΚΕ στον αγώνα των εργαζομένων εξέφρασε η βουλευτής Διαμάντω Μανωλάκου, ενώ νωρίτερα στη συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη μίλησε ο Άκης Αντωνίου, πρόεδρος του παραρτήματος Πειραιά του Συνδικάτου Μετάλλου, που στηλίτευσε την εργοδοτική ασυδοσία, την έλλειψη μέτρων ασφάλειας και την απουσία ελέγχων.

Με πληροφορίες από 902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: