Αιτήματα των εργαζόμενων της EDILMAC στο μεταλλείο Ολυμπιάδας Χαλκιδικής

Παρά τις δύσκολες συνθήκες που εργαζόμαστε στα 400 μέτρα κάτω  από τη γή, εκεί που δεν φτάνει ποτέ το φώς του ήλιου, ο μισθός μας δεν επαρκεί ούτε για να πληρώσουμε τους λογαριασμούς μας και τα καυσιμά μας, ζούμε με  δανεικά και τα χρέη μας συσσωρεύονται.

Ανακοίνωση του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων και Λατομείων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΜΛΑ):

Μετά από συζητήσεις-συνελεύσεις βαρδιών με τους εργαζόμενους της EDILMAC αποφασίσαμε να θέσουμε στη διοίκηση της εταιρείας τα παρακάτω αιτήματα των  εργαζόμενων

Με την ακρίβεια να «κατατρώει» καθημερινά το εισόδημά μας γίνεται όλο και  μεγαλύτερος ο γολγοθάς μας για να ζήσουμε τις οικογενειές μας και να καλύψουμε  τις ανάγκες μας. Παρά τις δύσκολες συνθήκες που εργαζόμαστε στα 400 μέτρα κάτω  από τη γή, εκεί που δεν φτάνει ποτέ το φώς του ήλιου, ο μισθός μας δεν επαρκεί ούτε για να πληρώσουμε τους λογαριασμούς μας και τα καυσιμά μας, ζούμε με  δανεικά και τα χρέη μας συσσωρεύονται. Ζητάμε αύξηση στους μισθούς μας για  να πάρουμε μία ανακούφιση.  

Ζητάμε επίσης να κρατήσετε την δέσμευσή σας, που είχε δώσει ο διευθυντής του  έργου της εταιρείας EDILMAC στους εργαζόμενους, ότι θα πληρωνόμαστε με 50%  προσαύξηση τα Σάββατα που θα εργαζόμαστε, όπως συμβαίνει και για τους  συναδέλφους μας της ‘Ελληνικός Χρυσός’ με τους οποίους δουλεύουμε στο ίδιο  μεταλλείο και με το ίδιο πρόγραμμα εργασίας. Ζητάμε να αποκατασταθεί αυτή η  αδικία σε βάρος των εργαζόμενων

Ζητάμε-διεκδικούμε: 

Αύξηση 300 ευρώ για τους πιο χαμηλόμισθους εργαζόμενους (για όσους  έχουν μισθό κάτω από τα 1300 ευρώ μικτά) & 200 ευρώ για όλους τους  υπόλοιπους εργαζόμενους. 

Πληρωμή με προσαύξηση 50% όλων των Σαββάτων.  

Ζητάμε συνάντηση με εκπρόσωπο της εταιρείας EDILMAC, μέσα σε σύντομο χρονικό  διάστημα εντός μίας εβδομάδας, είτε διά ζώσης είτε διαδυκτιακά για να μας  απαντήσετε στα αιτήματα των εργαζόμενων.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: