Αγωνιστικός παλμός και μηνύματα σε μια από τις μεγαλύτερες απεργιακές συγκεντρώσεις των τελευταίων χρόνων στην Ικαρία (ΦΩΤΟ)

«Κουκούλωμα και συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών; Ξεχάστε το!», «’Η τα κέρδη τους ή οι ζωές μας!», «Αυξήσεις στους μισθούς- να παρθούν τώρα μέτρα για την ακρίβεια», βροντοφώναξαν εκατοντάδες διαδηλωτές, που συγκεντρώθηκαν από κάθε γωνιά του νησιού στην πλατεία Ευδήλου

«Κουκούλωμα και συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών; Ξεχάστε το!», «‘Η τα κέρδη τους ή οι ζωές μας!», «Αυξήσεις στους μισθούς- να παρθούν τώρα μέτρα για την ακρίβεια». Αυτά τα μηνύματα έστειλαν εκατοντάδες διαδηλωτές, που συγκεντρώθηκαν από κάθε γωνιά του νησιού στην πλατεία Ευδήλου, πραγματοποιώντας μια από τις μεγαλύτερες απεργιακές συγκεντρώσεις των τελευταίων χρόνων στην Ικαρία.    

     Εργαζόμενοι δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, υγειονομικοί, αυτοαπασχολούμενοι, γονείς με τα παιδιά τους, ανταποκρινόμενοι στα καλέσματα του Εργατικού Κέντρου Σάμου, του Ν.Τ. Σάμου της ΑΔΕΔΥ και όλων των σωματείων-μελών τους, καταδίκασαν την πολιτική που τσακίζει τη ζωή του λαού, διεκδικώντας παράλληλα συνθήκες για δημόσια, δωρεάν υγεία, παιδεία, ασφαλείς μεταφορές.

     Τον απεργιακό τόνο έδωσαν με την  παρουσία τους μαθητές από όλα τα σχολεία της Ικαρίας ,με το φορτισμένο σύνθημα «στείλε όταν φτάσεις, δεν έφτασε ποτέ, εκδίκηση θα πάρουμε για σενανε μικρέ» ενώ στον χώρο κυμάτιζαν σημαίες και σύμβολα της Παλαιστίνης, ως ένδειξη αλληλεγγύης προς έναν λαό που δολοφονείται. Η απεργιακή συμμετοχή κατέγραψε πολύ μεγάλα ποσοστά- κυρίως στα σχολεία- ενώ αρκετά καταστήματα παρέμειναν κλειστά.

     Την απεργιακή συγκέντρωση άνοιξε με χαιρετισμό ο Νίκος Κοτσαμπάς από την Ένωση Γονέων Σχολείων Ικαρίας. Ακολούθησαν με παρεμβάσεις: ο Γιάννης Κράτσας από τον Σύλλογο Αυτοαπασχολουμένων Ικαρίας, η Όλγα Λεκάκη από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ικαρίας-Φούρνων, ο Βαγγέλης Βούλγαρης από το 15μελές του Γυμνασίου Ευδήλου, ο Χρήστος Δάμαλος από την ΕΛΜΕ Ικαρίας-Φούρνων, ο Σωτήρης Δρούλιας από τον Σύλλογο Εργαζομένων Νοσοκομείου Ικαρίας και η Βαγγελιώ Λάκκα από το Σωματείο Εργαζομένων στους Δήμους Ικαρίας & Φούρνων και το Ν.Τ. Σάμου ΑΔΕΔΥ.

   Στην κεντρική ομιλία της Κατερίνας Χατζηαργυρίου εκ μέρους του Εργατικού Κέντρου τονίστηκαν μεταξύ άλλων: 

   «Η σημερινή απεργία, έχει την απόφαση-ρεκόρ από 37 Εργατικά Κέντρα, 22 Ομοσπονδίες και πάνω από 300 πρωτοβάθμια σωματεία ιδιωτικού και δημόσιου  τομέα. Αποφάσεις που πάνε κόντρα στην υπονομευτική στάση της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ, η οποία αρνήθηκε την προκήρυξη απεργίας, προτιμώντας την διαβούλευση με την κυβέρνηση στο τραπέζι του “κοινωνικού διαλόγου ” για τα ψίχουλα του βασικού μισθού».

  «Είμαστε εδώ παρόντες σήμερα γιατί πριν από έναν χρόνο μέσα από τις μεγαλειώδης συγκεντρώσεις για την σιδηροδρομική τραγωδία, είχε δοθεί η υπόσχεση πως “το έγκλημα στα Τέμπη δεν θα ξεχαστεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή “. Σήμερα τηρούμε την υπόσχεση μας και απαιτούμε να μην κλείσει ο φάκελος “Τέμπη “, παρά τις προσπάθειες που κάνει η κυβέρνηση  και οι προκάτοχοι της θολώνοντας τα νερά των ευθυνών για να μη πληρώσουν οι πραγματικοί υπεύθυνοι που είναι ΟΛΕΣ οι κυβερνήσεις με τους υπουργούς τους και τα μεγαλοστελέχη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της HELLΕNIC TRAIN».

   «ΤΩΡΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΓΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ. Η ζωή μας έχει αξία, δεν είναι αναλώσιμη. Δεν θα την αφήσουμε έρμαιο στη λογική του «πάμε κι όπου βγει». Βάζουμε μπροστά τις ζωές και τις ανάγκες μας απέναντι στα κέρδη και τα συμφέροντα των λίγων. Στον δρόμο του αγώνα ενώνουμε τη φωνή μας με όλους όσοι αγωνίζονται και διεκδικούν. Ανανεώνουμε το αγωνιστικό μας ραντεβού στις κινητοποιήσεις του αμέσως επόμενου διαστήματος». 

Στηρίζουμε την πρωτοβουλία για συλλογή ιατροφαρμακευτικού υλικού σε όλα τα φαρμακεία της Ικαρίας, για τον λαό και τα παιδιά της Παλαιστίνης.

Στηρίζουμε την εκδήλωση της  Ένωσης Δημοκρατικών Γυναικών Ικαρίας (μέλος ΟΓΕ) την Παρασκευή 8 Μάρτη-Ημέρα της Γυναίκας- , στις 7 μ.μ. στην αίθουσα του Χριστού Ραχών.

Εργατικό Κέντρο Ν. Σάμου

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: