«Ενάντια στους εργαζόμενους η “Λαϊκή Συσπείρωση” της Πάτρας»!!! – Αποκαλυπτικά τα «παιχνίδια» στην πλάτη των συμβασιούχων – Αποστομωτική απάντηση της Δημοτικής Αρχής Πάτρας

Στόχος όσων αξιοποιούν την αγωνία και την απελπισία των συμβασιούχων, είναι να χτυπήσουν τη Δημοτική Αρχή και τον πολιτικό φορέα που τη στηρίζει. Είναι σε εντεταλμένη υπηρεσία, έχουν σχέδιο, αξιοποιούν τις ανάγκες των εργαζομένων.

Πολλά και αποκαλυπτικά συνέβησαν στην Πάτρα τις τελευταίες μέρες. Αυτοί που κρέμασαν τα πανό με τα γνωστά συνθήματα στο δημαρχείο, το προγραμμάτισαν με μεγαλοδικηγόρους, άλλους αντιδραστικούς κύκλους και αντικομουνιστές, που υπηρετούν τα αστικά κόμματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την Τετάρτη το μεσημέρι μαζεύτηκαν ορισμένα άτομα μαζί με τον δικηγόρο τους, Δ. Πετρόπουλο, στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης της Πάτρας, για να οργανώσουν την επίθεση σε βάρος του δήμου. Ο δικηγόρος και δύο ακόμα κυρίες, που δουλεύουν για τα συμφέροντα των δικηγορικών γραφείων, πίεζαν και ανέφεραν ότι θα πρέπει να πραγματοποιηθεί κατάληψη στο δημαρχείο χθες Πέμπτη το πρωί (!), ενώ σε αντιδράσεις που υπήρξαν ότι «δεν είναι λύσεις αυτές», οι τρεις φώναζαν και ωρύονταν, χτυπώντας και τα χέρια τους στα έδρανα, ότι αυτό πρέπει να γίνει.

Καλούσαν μάλιστα επιτακτικά να γίνει ταξίδι στην Αθήνα, στον …Περισσό, και με αντίστοιχο τρόπο να βρεθούν οι συγκεκριμένοι 8μηνίτες πρώην συμβασιούχοι στην απεργιακή συγκέντρωση του ΕΚ Πάτρας στις 17/4.

Την επόμενη μέρα το πρωί (Πέμπτη), στον χώρο μπροστά από το δημαρχείο βρέθηκαν ο εκπρόσωπος της ΝΔ στο Δημοτικό Συμβούλιο και επικεφαλής της μειοψηφίας, Σβόλης, και διάφοροι άλλοι κακοθελητάδες.

Τα σχόλια για το ποιος στηρίζει ποιον και με ποιον τρόπο περιττεύουν… Τα γεγονότα, από ποιον και για ποιον σκοπό συμβαίνουν αυτά απέναντι στη δημοτική αρχή και στο ΚΚΕ, βγάζουν μάτι!

Ριζοσπάστης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ

Η Δημοτική Αρχή της Πάτρας αγωνίστηκε και αγωνίζεται με όλες της τις δυνάμεις, για να υπάρχει «Δουλειά για όλους, Δουλειά με δικαιώματα». Οργάνωσε τη μεγάλη κινητοποίηση Πάτρα – Αθήνα με τα πόδια, με επιμονή οργάνωσε, συμμετείχε και συμμετέχει σε κινητοποιήσεις στην Αθήνα, διεκδικώντας από τις Κυβερνήσεις τα αυτονόητα: να καλυφθούν οι κενές οργανικές θέσεις του Δήμου με μόνιμο προσωπικό, να έχουν επιπλέον μοριοδότηση οι εργαζόμενοι που δούλεψαν στον Δήμο και απέκτησαν εμπειρία (8μηνα ΟΑΕΔ κλπ.), να αμείβονται με μισθό σύμφωνα με τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, να καταργηθεί ο νόμος που απαγορεύει τη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου, την επαρκή χρηματοδότηση του Δήμου για να καλύψει τη μισθοδοσία των εργαζομένων, αλλά και τη συνολική λειτουργία της πόλης μας.

Η Δημοτική Αρχή αγωνίστηκε έντιμα και για το θέμα των συμβασιούχων των προγραμμάτων της «κοινωφελούς» εργασίας του ΟΑΕΔ, με σεβασμό στις ανάγκες τους για ζωή, για να μην είναι όμηροι κανενός, ούτε πολιτικών δυνάμεων που αξιοποιούν την αγωνία τους για εργασία, ούτε δικηγορικών γραφείων που τους πηγαίνουν Πάτρα, Αθήνα, Πειραιά, Λασίθι, Ρέθυμνο, αναζητώντας «θετική» έδρα.

Οι εργαζόμενοι των συγκεκριμένων προγραμμάτων που έχουν περάσει από το Δήμο Πατρέων, ξεπερνούν τους 4000 και όλοι ζητούν το αυτονόητο: δουλειά. Όμως, ο Δήμος Πατρέων δεν έχει τέτοια οικονομική δυνατότητα και η κυβέρνηση αρνήθηκε την έκτακτη επιχορήγησή του. Έργα κρίσιμα, όπως η αντιμετώπιση κατολισθήσεων (σε Ζαβλάνι, Αρόη κτλ.), η δημιουργία νέων παιδικών σταθμών και άλλα πολλά, έγιναν μισθοδοσία των συμβασιούχων, μέσω αναμορφώσεων του προϋπολογισμού. Ξεπερνά τα 17 εκατομμύρια ευρώ, το ποσό που έχει πληρώσει μέχρι σήμερα ο Δήμος για την κάλυψη των δικαστικών αποφάσεων, με αποτέλεσμα να έχουμε οδηγηθεί σε λειτουργία με οριακό προϋπολογισμό.

Η Δημοτική Αρχή πορεύτηκε με την αλήθεια και το δίκιο στο θέμα όλων των συμβασιούχων. Τόσο αυτών που κάνουν σήμερα κατάληψη, όσο και των εκατοντάδων για τους οποίους βγήκαν αρνητικές αποφάσεις από το Λασίθι και έφυγαν από το Δήμο τους προηγούμενους μήνες. Το ίδιο έπραξε και για τους άλλους 450, για τους οποίους το δικηγορικό γραφείο ψάχνει σήμερα, μετά από την Πάτρα και το Ρέθυμνο, στην Αθήνα για «θετική» έδρα, με αποτέλεσμα να πηγαινοέρχεται η Νομική Υπηρεσία κάθε 2-3 μέρες και εντέλει τα προσωρινά μέτρα να αναβάλλονται, μέχρι να βρεθεί η «θετική έδρα».

Το θέμα αυτό δεν μπορεί να το λύσει ο Δήμος Πατρέων. Δημιουργήθηκε από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, και αυτοί μπορούν να το λύσουν. Στόχος όσων αξιοποιούν την αγωνία και την απελπισία των συμβασιούχων, είναι να χτυπήσουν τη Δημοτική Αρχή και τον πολιτικό φορέα που τη στηρίζει. Είναι σε εντεταλμένη υπηρεσία, έχουν σχέδιο, αξιοποιούν τις ανάγκες των εργαζομένων.

Όλοι στο πόδι!

Καλούμε σε συγκέντρωση στο Δημαρχείο, αύριο Παρασκευή 12 Απριλίου, στις 10:00 π.μ. και τη Δευτέρα 15/4 πάμε εκεί που παίρνονται οι αποφάσεις, στην Κυβέρνηση και στο Υπουργείο Εσωτερικών, απαιτώντας:

Να δοθεί εδώ και τώρα η χρηματοδότηση πουν δικαιούται ο Δήμος Πατρέων, σύμφωνα με το Νόμο «Καλλικράτη», καθώς και τα παρακρατηθέντα (από 91 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, ο Δήμος λαμβάνει 24).

Εδώ και τώρα έκτακτη επιχορήγηση του Δήμου Πατρέων για την κάλυψη της μισθοδοσίας και της ασφάλισης των συμβασιούχων του ΟΑΕΔ που παραμένουν στο Δήμο με δικαστικές αποφάσεις.

Άμεση προκήρυξη όλων των κενών οργανικών θέσεων του δήμου μέσω ΑΣΕΠ, μοριοδότηση όλων όσων εργάστηκαν στο Δήμο (μέσω ΟΑΕΔ κλπ.) και απέκτησαν εμπειρία.

Να καταργηθεί ο νόμος που απαγορεύει τη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

Μισθός και δικαιώματα, σύμφωνα με τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, ανάλογα με την ειδικότητα των συμβασιούχων μέσω προγραμμάτων.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: