Ένα σημαντικό ντοκουμέντο για τη δίκη της Χρυσής Αυγής – Ολόκληρες οι αγορεύσεις των συνηγόρων του ΠΑΜΕ στον 902

Οι αγορεύσεις όλων των συνηγόρων της Πολιτικής Αγωγής αποτελούν σημαντικά ντοκουμέντα, που αναδεικνύουν τις αντινομίες της προκλητικής πρότασης της εισαγγελέα, τις αντιφάσεις των κατηγορούμενων και τον εγκληματικό χαρακτήρα της νεοναζιστικής ΧΑ, με αφετηρία τη φασιστική της ιδεολογία.

Η δίκη της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής μπαίνει επιτέλους στην τελική ευθεία, μετά από 5 χρόνια και πάνω από 400 δικάσιμους. Στο πλαίσιό της εξετάστηκαν μάρτυρες και 68 κατηγορούμενοι φασίστες -μέλη και ηγετικά στελέχη της συμμορίας- σχετικά με τις υποθέσεις της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, της δολοφονικής επίθεσης στους κομμουνιστές συνδικαλιστές στο Πέρασμα, της δολοφονικής επίθεσης ενάντια στους Αιγύπτιους αλιεργάτες και προπαντός της ύπαρξης και δράσης της ΧΑ ως εγκληματικής οργάνωσης, που τεκμαίρεται από όλη τη δράση των νεοναζί.

Οι αγορεύσεις όλων των συνηγόρων της Πολιτικής Αγωγής αποτελούν σημαντικά ντοκουμέντα, που αναδεικνύουν μια σειρά στοιχεία: από τις αντινομίες της προκλητικής πρότασης της εισαγγελέα και τις αντιφάσεις των κατηγορούμενων, μέχρι τον εγκληματικό χαρακτήρα της νεοναζιστικής συμμορίας, με αφετηρία τη φασιστική της ιδεολογία. Συγκροτημένες, άρτιες από κάθε άποψη, είναι ιστορικά κείμενα που θα μπορεί να ανατρέχει κανείς σε αυτά μετά από χρόνια, για να αντλεί στοιχεία κι επιχειρήματα.

Το portal του 902 έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ολόκληρες τις αγορεύσεις των συνηγόρων των κομμουνιστών συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, που αναφέρονται σε όλες τις επίμαχες υποθέσεις, για να αποδείξουν συνεκτικά την εγκληματική δράση της χρυσής αυγής.

Στην ομάδα υπεράσπισης συμμετείχαν, με αλφαβητική σειρά ο εξής: Αντώνης Αντανασιώτης, Άγγελος Βρεττός, Θόδωρος Θεοδωρόπουλος, Μάνος Μαλαγάρης, Τάκης Σαπουντζάκης και Χάρης Στρατής. Συμμετείχε επίσης και η Ελένη Ζαφειρίου -που δεν μπόρεσε να αγορεύσει, καθώς είχε συνταξιοδοτηθεί κατά τη διάρκεια της δίκης.

Ακολουθούν οι αγορεύσεις κάθε συνηγόρου και το πλήρες κείμενό τους, όπως παρατέθηκαν στο 902.gr.

Παραθέτουμε ολόκληρο το περιεχόμενο των αγορεύσεών τους:

Η αγόρευση του Αντώνη Αντανασιώτη

Η αγόρευση του Άγγελου Βρεττού

Η αγόρευση του Θεόδωρου Θεοδωρόπουλου

Η αγόρευση του Μάνου Μαλαγάρη

Η αγόρευση του Τάκη Σαπουντζάκη

Η αγόρευση του Χάρη Στρατή

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: