“Είναι πιο ειδυλλιακό κι από ηλιοβασίλεμα στη Σαντορίνη” – Ρατσιστική πυρομανία από στέλεχος της ΝΔ για την πυρκαγιά σε προσφυγική δομή της Λέσβου

Η μετάλλαξη του κυβερνητικού κόμματος σε “σοβαρή χρυσή αυγή” έχει πρακτικά ολοκληρωθεί.

Μπορεί κάποιοι να έχουν παρατηρήσει το τελευταίο διάστημα ότι κυβερνητικά τρολ στα ΜΚΔ επιχαίρουν ανοιχτά για τη δράση ταγμάτων εφόδων, που επιτίθενται σε πολίτες, εργαζόμενους ΜΚΟ και φωτορεπόρτερ, ενώ κάποιοι εξ αυτών προφανώς κρύβονται πίσω από τα αλλεπάλληλα περιστατικά καταστροφών και εμπρησμών σε προσφυγικές δομές. Φαίνεται όμως πλέον ότι στη ΝΔ νιώθουν τέτοια άνεση με τη ναζιστική προπαγάνδα, ώστε ακόμα και στελέχη της αισθάνονται πολύ άνετα να βγουν μπροστά με το όνομά τους και να την αναπαράγουν.

Ο λόγος εν προκειμένω για τον τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη της ΝΟΔΕ Νομού Ηλείας, Διαμαντή Καρασούλα, ο οποίος, σχολιάζοντας αρχικά την είδηση για τη χθεσινή νέα πυρκαγιά σε προσφυγική δομή της Λέσβου, έκανε λόγο για “one happy night”, ειρωνευόμενος το όνομα της δομής, ενώ σε άλλο χρήση του facebook που τον επέπληξε για την αθλιότητά του, απάντησε απτόητος “Όχι και καταστροφή. Αυτό είναι πιο ειδυλλιακό από ηλιοβασίλεμα στη Σαντορίνη”.

Η αγάπη του Καρασούλα στα ηλιοβασιλέματα της Θήρας είναι γνωστή εδώ και καιρό, αφού την είχε επαναλάβει με αφορμή την εισβολή της αστυνομίας στην ΑΣΟΕΕ πριν μερικές εβδομάδες. Ο ίδιος ήταν που για την υπόθεση του μικρού Παναγιώτη – Ραφαήλ, είχε υπερασπιστεί με ζήλο την αρχική άρνηση του υπουργού υγείας να χρηματοδοτήσει τη θεραπεία του παιδιού στις ΗΠΑ: “τα χρήματα του κράτους δεν είναι δικά σας για να πείτε εσείς πως θα τα διαχειριστεί ο εκάστοτε υπουργός. Το πιο εύκολο και πολιτικά ωφέλιμο για τον κ. Κικίλια θα ήταν να παραβιάσει την απόφαση της επιστημονικής επιτροπής και να δώσει τα χρήματα, για την εν λόγω θεραπεία. Προς τιμήν του δεν το έκανε. Αυτό έπειτα το κράτος να πληρώνει στον καθένα ό,τι φαντάζεται ο ίδιος ότι μπορεί να τον θεραπεύσει. Θα έπρεπε να πληρώνει εκατομμύρια για δεκάδες τέτοιες περιπτώσεις καθημερινά”. Η ανάρτηση αυτή, όπως κι εκείνη για την ΑΣΟΕΕ – δε γνωρίζουμε αν έγινε το ίδιο με τα επίμαχα σχόλια για την πυρκαγιά την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές- κατέβηκε, έμειναν όμως στιγμιότυπα οθόνης ως αδιάψευστη μάρτυρες.

Αν και δεν ξέρουμε τι εξέλιξη θα έχει ο κύριος Καρασούλας στη ΝΔ μετά από αυτό το κρεσέντο ρατσιστικής πυρομανίας, αν έχει ήδη υπερβεί τα κομματικά εσκαμμένα ή όχι, αλλά μπορούμε να πούμε με αρκετή βεβαιότητα πλέον ότι η μετάλλαξη του κυβερνητικού κόμματος σε “σοβαρή χρυσή αυγή” έχει πρακτικά ολοκληρωθεί, σε βαθμό που, αν συνεχίσει ο ακροδεξιός κατήφορος, θα είναι ολοένα και πιο δύσκολο να διακριθεί από την ορίτζιναλ “ασόβαρη” εκδοχή της.

Υ.Γ. Ο Καρασούλας τελικά πράγματι το απόγευμα της Κυριακής διαγράφηκε από τη ΝΔ, χωρίς τίποτε ουσιαστικά να αλλάζει στην ουσία της υπόθεσης. Εξάλλου, Άδωνις, Βορίδης, Πλεύρης και άλλοι πολύ πιο προβεβλημένοι θιασώτες μιας ανοιχτά ακροδεξιάς αντιπροσφυγικής ρητορικής παραμένουν κανονικά στις – εν μέρει υπουργικές – θέσεις τους.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: