ΕΔΥΕΘ: Να σταματήσουν οι δολοφονικές επιθέσεις του Ισραήλ κατά του παλαιστινιακού λαού 

Μαζική διαμαρτυρία κατά της δολοφονικής επίθεσης του Ισραήλ ενάντια στον παλαιστινιακό λαό – Σάββατο, 15 Μάη

Να σταματήσουν οι δολοφονικές επιθέσεις του Ισραήλ
κατά του παλαιστινιακού λαού 

Μαζική διαμαρτυρία κατά της δολοφονικής επίθεσης του Ισραήλ
ενάντια στον παλαιστινιακό λαό – Σάββατο, 15 Μάη 2021, 12:00μ
Τσιμισκή και Αριστοτέλους

 

Η ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΠΑΡΟΙΚΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ) καταγγέλλουν και καταδικάζουν τις νέες βάρβαρες και κτηνώδεις επιθέσεις του κράτους-δολοφόνου Ισραήλ και των ισραηλινών δυνάμεων καταστολής κατά του παλαιστινιακού λαού στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και τη Λωρίδα της Γάζας, που έχει ως αποτέλεσμα δεκάδες νεκρούς, εκατοντάδες τραυματίες και άγνωστο ακόμη αριθμό συλληφθέντων.

Η νέα επίθεση σε βάρος των Παλαιστινίων είναι συνέχεια της επί δεκαετίες παράνομης κατοχής παλαιστινιακών εδαφών, τα οποία κατέχει το Ισραήλ από το 1967, ενάντια σε όλες τις αποφάσεις του ΟΗΕ. Έγινε με σκοπό τις νέες εξώσεις παλαιστινιακών οικογενειών από τα σπίτια τους και την εγκατάσταση εκεί ισραηλινών εποίκων. Αποτελεί πράξη «εθνοκάθαρσης» της Ιερουσαλήμ και παραπέρα κλοπή παλαιστινιακής γης. Σύμφωνα όμως με όλες τις αποφάσεις του ΟΗΕ η Ανατολική Ιερουσαλήμ αποτελεί την πρωτεύουσα του παλαιστινιακού κράτους!

Η νέα επίθεση γίνεται με την ανοχή των ΗΠΑ και της ΕΕ. Η ισραηλινή επιθετικότητα ενισχύθηκε από την απόφαση των ΗΠΑ και άλλων κρατών να αναγνωρίσουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ και να μεταφέρουν εκεί τις πρεσβείες τους. Τον πόλεμο και τον αποκλεισμό, τους ισραηλινούς εποικισμούς και τις διώξεις, που χρόνια βιώνουν οι Παλαιστίνιοι, έρχονται τώρα να συμπληρώσουν οι νέοι βομβαρδισμοί, οι δεκάδες νεκροί, ανάμεσά τους και μικρά παιδιά.

Η κυβέρνηση της ΝΔ φέρει τεράστιες ευθύνες. Συνεχίζει την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Ενισχύει, βαθαίνει και αναβαθμίζει την οικονομική, πολιτική και στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ, ενώ παράλληλα δεν προχωρά στην υλοποίηση της ομόφωνης απόφασης της ελληνικής Βουλής από τον Δεκέμβρη του 2015 για αναγνώριση ανεξάρτητου Παλαιστινιακού Κράτους. Αυτή η πολιτική δίνει άλλοθι στα εγκλήματα σε βάρος ενός ολόκληρου λαού που διεκδικεί τα στοιχειώδη δικαιώματά του. Απαιτούμε να προχωρήσει άμεσα η αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους από την Ελλάδα στη βάση της ομόφωνης απόφασης της Βουλής του 2015.

Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράστασή μας στον πολύπαθο λαό της Παλαιστίνης και την υποστήριξή μας στον αγώνα του για τον τερματισμό της κατοχής, τη διάλυση των εποικισμών στη Δυτική Όχθη και την Ιερουσαλήμ. Απαιτούμε την απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων από τις ισραηλινές φυλακές, το δικαίωμα επιστροφής όλων των προσφύγων στις εστίες τους και τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου και βιώσιμου παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα της 4 Ιουνίου 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: