Εάλω η Πάτρα – Ο Νικολόπουλος, η “Σοβιετούπολη του Πελετίδη” και τα “πειραματόζωα” του ΚΚΕ

Αν η διοίκηση Πελετίδη είναι ένα “πείραμα ΚΚΕ”, τότε θα βρει πολλούς συμπολίτες του πρόθυμους να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό από αυτό που έτρωγε στη μάπα τόσα χρόνια. Ας προσέχει λοιπόν τι ερωτήσεις κάνει, αν φοβάται πως δε θα του αρέσουν και τόσο οι απαντήσεις που θα πάρει.

Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς πως ο ακροδεξιός Νικολόπουλος έχει αναλάβει εργολαβικά τη βρώμικη δουλειά για το αντι-Πελετίδης μέτωπο που χτίζεται στην Πάτρα. Κι αυτό φροντίζει να το δείξει σε κάθε ευκαιρία.

Τελευταίο κρούσμα ήταν η οργή του με αφορμή μια εκδήλωση της “Ελληνικής Ένωσης για την Ατλαντική και Ευρωπαϊκή Συνεργασία” που ψάχνει μέρος και αίθουσα διεξαγωγής μετά την άρνηση του Επιμελητηρίου Αχαΐας να δώσει το δικό του χώρο για μια πολιτική εκδήλωση. Η άρνηση αυτή συνέπεσε χρονικά με τη δήλωση του δήμαρχου Πελετίδη πως δε θα επιτραπεί η πραγματοποίηση μιας Νατοϊκής εκδήλωσης στην πόλη κι αυτό ήταν αρκετό για να οδηγήσει το Νικολόπουλο σε παραλήρημα.

Ο σταλινικός Πελετίδης μπορεί στο πεζοδρόμιο να λέει ό,τι θέλει. Η Πάτρα δεν επιτρέπει ένας περιστασιακός δήμαρχος της να την μετατρέψει σε… Σοβιετούπολη. Ας πάει, αν τόσο πολύ νοσταλγεί τους μπολσεβίκους, να δημαρχεύσει σε μια πόλη της Βόρειας Κορέας!

Δεν προσφέρεται η Πάτρα να είναι… πειραματόζωο του ΚΚΕ.  Όσοι δεν είναι μέτριοι και μοιραίοι και δεν νοιώθουν ενοχές, έχουν υποχρέωση ν’ αποτρέψουν την μετατροπή της πόλης σε κομμουνιστικό «φέουδο». Είναι, επιτέλους, καιρός οι δεξιοί, οι φιλελεύθεροι, οι κεντρώοι, οι δημοκράτες, οι σοσιαλοδημοκράτες και οι νουνεχείς αριστεροί τούτης της πόλης, να βγουν μπροστά για να ακυρωθεί το σχέδιο «άλωσης» της Πάτρας από το ΚΚΕ.

Έχει πλάκα βέβαια να φωνάζουν οι εκλεκτοί των Νατοϊκών “μπήκαν στην πόλη οι εχθροί”, αλλά ας δούμε τι συμβαίνει και στον πραγματικό κόσμο.

Το Επιμελητήριο δεν είναι δημοτικός χώρος, για να έχει την ευθύνη του ο Πελετίδης. Εκτός κι αν περιλαμβάνεται στο μπολσεβίκικο σχέδιο με τους χώρους που έχουν αλωθεί κι είναι κατακόκκινοι.

Η Πάτρα δεν έχει σοβιέτ, ούτε σοσιαλισμό-κομμουνισμό. Ούτε και η Βόρεια Κορέα βέβαια. Δεν ακολουθεί καν τις αρχές του μαρξισμού-λενινισμού και των μπολσεβίκων, αλλά το δόγμα Juche (για την αυτοδύναμη ανάπτυξη της ΛΔ Κορέας, αν θέλουμε να είμαστε ακριβείς).

Αν πάντως ο Νικολόπουλος νοσταλγεί τις εποχές που οι δήμαρχοι δεν εκλέγονταν, αλλά ουσιαστικά διορίζονταν από το κράτος, για να αποφεύγουν και τις δυσάρεστες εκπλήξεις τύπου Πελετίδη, μπορεί να προσφύγει σε διάφορες χώρες του πλανήτη μας που έχουν ανοιχτά δικτατορία. Εκτός κι αν επιθυμεί να την ξαναφέρει στην Ελλάδα.

Όσο για το αν η Πάτρα είναι κάποιου είδους… “πειραματόζωο του ΚΚΕ”, η απάντηση είναι πως στην Πάτρα γίνεται όντως ένα μικρό πείραμα, που δείχνει τι μπορεί να κάνει μια κόκκινη αρχή σε ένα μεγάλο Δήμο, χωρίς να έχουμε καμιά επαναστατική αλλαγή, και μας δίνει μια ιδεά τι θα μπορούσε να κάνει μια κόκκινη αρχή σε μεγαλύτερη κλίμακα -και με επαναστατικές αλλαγές.

Κι αν η διοίκηση Πελετίδη είναι ένα “πείραμα ΚΚΕ”, τότε θα βρει πολλούς συμπολίτες του πρόθυμους να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό από αυτό που έτρωγε στη μάπα τόσα χρόνια. Ας προσέχει λοιπόν τι ερωτήσεις κάνει, αν φοβάται πως δε θα του αρέσουν και τόσο οι απαντήσεις που θα πάρει.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: