Δημοσκόπηση: Οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ είναι οι… λιγότερο “ψεκασμένοι”

Στον αντίποδα, αυτοί που δίνουν μεγαλύτερη βάση στις θεωρίες συνωμοσίας για τον κορονοϊό είναι οι ψηφοφόροι της Ελληνικής Λύσης του Βελόπουλου και κανείς δεν πέφτει από τα σύννεφα.

Η ψήφος στο ΚΚΕ μειώνει δραστικά τις πιθανότητες να είσαι ψεκασμένος.

Δεν το λέμε εμείς, αλλά η έρευνα της Opinion Poll σχετικά με τον κορονοϊό και τις θεωρίες συνωμοσίας. Να που καμιά φορά λένε τελικά την αλήθεια οι δημοσκοπήσεις…

Η εταιρία έθεσε στα άτομα που συμμετείχαν στην έρευνα το ερώτημα “θεωρείτε σωστές τις απόψεις περί μη ύπαρξης του κορονοϊού και διεθνούς συνωμοσίας για να μας πείσουν ότι υπάρχει με διάφορες στοχεύσεις”; Και στη συνέχεια κατηγοριοποίησαν τις απαντήσεις με βάση την κομματική ένταξη των ερωτώμενων. Τα αποτελέσματα δεν προκαλούν έκπληξη, αλλά είναι εντυπωσιακά ως προς τη σαφήνειά τους.

Οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ εμφανίζουν το μεγαλύτερο ποσοστό κατηγορηματικής άρνησης των θεωριών συνωμοσίας περί ύπαρξης του ιού και αυτό αποτυπώνεται εύγλωττα στον παραπάνω πίνακα. Στον αντίποδα, βρίσκονται οι οπαδοί της Ελληνικής Λύσης που είναι ευεπίφοροι σε ψεκασμένες θεωρίες, αλλά και οι οπαδοί του ΜΕΡΑ 25 (!), που -πιθανότατα λόγω μικρού δείγματος- καταφέρνουν να εμφανίζουν το πιο χαμηλό ποσοστό τόσο στις κατηγορηματικά θετικές όσο και στις κατηγορηματικά αρνητικές απαντήσεις (αλλά και το υψηλότερο στις δύο μεσαίες κατηγορίες).

Σε κάθε περίπτωση, καμία δημοσκόπηση δεν είναι αθώα, εφόσον γίνεται εργαλείο στα χέρια αυτών που τις παραγγέλλουν και στη συνέχεια τις χρησιμοποιούν κατά το δοκούν και συμφέρον. Η αντικειμενική ύπαρξη του ιού και των κινδύνων που συνεπάγεται για την υγεία, δεν έχει σχέση -και ούτε πρέπει να συνδέεται εκ του πονηρού- με την αξιοποίηση της πανδημίας από τις απανταχού κυβερνήσεις για τη φαλκίδευση δικαιωμάτων και κατακτήσεων, στο όνομα της αντιμετώπισης του κοινού εχθρού.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6


Notice: Only variables should be passed by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/functions.php on line 38

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/functions.php on line 38
2 Σχόλια

  • Ο/Η M Mmm λέει:

    βεβαια απο το πινακάκι φαίνεται ότι

    ΝΑΙ+ ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ

    ΝΔ 12.6%
    ΣΥΡΙΖΑ 17,6%
    ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ 11,7%
    ΚΚΕ 14,3%
    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 31,3%!!!
    ΜΕΡΑ 20% (Οκ μικρό δείγμα)

    με άλλα λόγια αθροιστικά το ΠΑΣΟΚ εχει λιγότερο. Τέσπα αχρηστο ποστ

    • Ο/Η ΑΧΠ λέει:

      Και στο ΝΑΙ και στο ΟΧΙ οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ συντάσσονται με την επιστημονικά αποδεκτή άποψη και ενάντια στις θεωρίες συνωμοσίας με διαφορά από τον επόμενο.

      Στην κλίμακα του ορθολογισμού, ΚΚΕ για το ΝΑΙ 4.8%, ο επόμενος 8.8%. ΚΚΕ για το ΟΧΙ 85.7%, 82.4% ο επόμενος.

      Δεκτό ότι το άθροισμα “ΝΑΙ”+”ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ” έχει κάποια σημασία αλλά δεν μπορείς να τα αθροίζεις χωρίς το ειδικό βάρος της κάθε κατηγορίας. Γιατί άλλο ειδικό βάρος έχει αυτός αυτός που λέει ξερά “ΝΑΙ!!!!” και άλλο αυτός (η αυτή) που λένε “ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ”.

      Με άλλα λόγια, ποιά η **πιθανότητα** κάποιος να είναι ψεκασμένος αν απαντήσει “ΝΑΙ”; Ποιά αν απαντήσει “ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ”; κτλ.

      Έτσι, τον δείκτη “ψεκασιμότητας” θα το όριζα σαν

      Ψ = α * “ΝΑΙ” + β * “ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ” + γ * “ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ” και δ * “ΟΧΙ”.

      Για χάριν συζήτησης, και έχοντας στον νου τον ορισμό ότι ο συντελεστής κάθε κατηγορίας αντιπροσωπεύει την πιθανότητα ψεκασμένου, θα όριζα τους συντελεστές έτσι:

      * α = 100% ψεκασμένος με βούλα,
      * β = 50% μισό-ψεκασμένος,
      * γ = 25% λογικός,
      * δ = 1% ο ορθολογιστής,

      Και τα αποτελέσματα:

      ΚΚΕ : 10.87
      ΠΑΣΟΚ : 11.93
      Ν.Δ. : 12.68
      ΣΥΡΙΖΑ : 14.89
      ΜΕΡΑ : 21.5
      ΛΥΣΗ (είναι η αυτοκτονία) : 28.13

      Τέλος πάντων, η πραγματική θεωρία συνωμοσίας είναι ότι σιγά που περιμένανε τον κορονοϊό για να μας πηδήξουν. Τουλάχιστον αυτοί του ΚΚΕ πιστεύουν ότι όλες οι κινήσεις οδηγούν στο σφίξιμο των λουριών. Εκτός μίας. Μμμμμ παζλ για δυνατούς λύτες.

      Το δικό μου σχόλιο:

      “Μμμμ. Στις εξυπνάδες πρώτοι, με την αριθμητική μαλλωμένοι, στην επιστημονική ανάλυση πάτο. Δηλαδή: Κωλοτούμπα στον Μεσαίωνα.”

      ΑΧΠ

Κάντε ένα σχόλιο: