Βιασμός της ιστορίας από τον πρώην πρόεδρο της Εσθονίας: “Δεν εισέβαλαν οι ναζί στην ΕΣΣΔ”

Σε “κατεχόμενα σοβιετικά” εδάφη εισέβαλαν οι ναζί κατά τον πρώην Εσθονό πρόεδρο, που προφανώς με το ζόρι συγκρατήθηκε να μην ποστάρει το ζιγκ χάιλ ανήμερα της επετείου Μπαρμπαρόσα.

Ο όρος “ξαναγράψιμο της ιστορίας” είναι υπερβολικά επιεικής για να περιγράψει την πραγματικά απίστευτη, ακόμα και για σεσημασμένα ορφανά των Ες-Ες όπως οι κυβερνήσεις των βαλτικών χωρών, δήλωση του Τόομας Χέντρικ Ίλβες, σοσιαλδημοκράτη πρώην προέδρου της Εσθονίας από το 2006 ως το 2016, ότι “Οι ναζί δεν εισέβαλαν στη Σοβιετική Ένωση.”

https://twitter.com/Malinka1102/status/1010639189216518146

Συγκεκριμένα, ο Ίλβες “απάντησε” σε τουί της ρωσικής πρεσβείας των ΗΠΑ για τη μέρα μνήμης της επιχείρησης Μπαρμπαρόσα στις 22 Ιούνη 1941, γράφοντας “Όχι, η Ναζιστική Γερμανία εισέβαλε στην κατεχόμενη από τους Σοβιετικούς Λιθουανία, Λετονία και Εσθονία”. Σε ερώτηση χρήστη για το τι ακριβώς εννοεί, από τη στιγμή που τμήμα του γερμανικού στρατού ταυτόχρονα επιτίθονταν στο Κίεβο, ο πρώην πρόεδρος επέμενε ότι “Η Γερμανία δεν εισέβαλε στη “Σοβιετική Ένωση””. Πρόκειται φυσικά για το γνωστό φασιστικό αφήγημα ξεπλύματος των δοσιλόγων της Βαλτικής και αλλού, ότι ουσιαστικά ο γερμανικός στρατός απελευθέρωσε κατεχόμενα σοβιετικά εδάφη, κι ότι ο πραγματικός εχθρός και κατακτητής ήταν οι κομμουνιστές.

Καθόλου τυχαίο λοιπόν δεν είναι που η Εσθονία, όπως και οι γειτονικές της χώρες, όπου φυσικά η κομμουνιστική ιδεολογία διώκεται, τιμά με κάθε τρόπο τους συνεργάτες των ναζί, καλώντας του επιζήσαντες σε επίσημες τελετές και ανεγείροντας μνημεία προς τιμήν τους, όλα αυτά υπό την πλήρη ανοχή της “δημοκρατικής” ΕΕ. Αλλά ίσως τελικά για όλα να φταίει η σοβιετική μεγαθυμία, που άφησε τόσους ναζί αλώβητους, όπως τους προγόνους του συγκεκριμένου φασίστα, που γεννήθηκε στη Σουηδία και μεγάλωσε στις ΗΠΑ από γονείς “πρόσφυγες”, για να μπορεί τώρα να ασχημονεί στη μνήμη 20 εκ. Σοβιετικών που έδωσαν το αίμα τους για μια “εισβολή που δεν ήταν εισβολή”.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: