Τραυματισμός ηγέτη του μαθητικού κινήματος από αστυνομικά πυρά στη 12η κινητοποίηση των Κίτρινων Γιλέκων

Τα Κίτρινα Γιλέκα επιμένουν στη Γαλλία, ζητώντας τερματισμό της καταστολής, η οποία συνεχίζεται αμείωτη, τραυματίζοντας ακόμα και το Γραμματέα της Εθνικής Ένωσης Μαθητών Λυκείου της χώρας.

12η συνεχόμενη συγκέντρωση των κίτρινων γιλέκων, που δεν το βάζουν κάτω, παρά το κύμα καταστολής. Μάλιστα στη χθεσινή πορεία, που είχε ως επίκεντρο τη μαζική χρήση πλαστικών σφαιρών από τη γαλλική αστυνομία, με κάποιους από τους τραυματίες των τελευταίων εβδομάδων να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της πορείας.
Το στιγμιότυπο όμως που χαρακτήρισε ακόμα πιο έντονα την χθεσινή ημέρα, ήταν ο τραυματισμός του Εθνικού Γραμματέα Μαθητών λυκείου της Γαλλίας, Λουί Μπογιάρ, από τα πυρά των αστυνομικών, που δε δίστασαν για ακόμη μια φορά να τα στρέψουν προς την απόλυτα ειρηνική αυτή μερίδα διαμαρτυρομένων.
Οι μαθητές των λυκείων, βρίσκονται στους δρόμους λόγω του εξεταστικού συστήματος «Parcousup », που αφήνει πολλούς τελειόφοιτους λυκείου έξω από την τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Σε δήλωση του ο γραμματέας αναφέρει τα εξής:
“Χτυπήθηκα από μια flashball στο πόδι. Όλο το πόδι φαίνεται σπασμένο, το δέρμα φαινεται σε πολύ άσχημη κατάσταση. Το ασθενοφόρο με πάει στο νοσοκομείο. Είμαι καλά. Christophe Castaner, είμαι 18 ετών, μη-βίαιος διαδηλωτής. Ελπίζω να αναγνωρίσετε το λάθος σας. “

 

Α.Π.
Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: