Τους στοιχειώνει ακόμα και στα σαρδάμ τους… – Όταν ο πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου μπέρδεψε την ΕΕ με την ΕΣΣΔ

H Σοβιετική Ένωση ζει και σπέρνει εφιάλτες στο Στρασβούργο…

Ένα απολαυστικό lapsus linguae είχε ο πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου Antonio Tajani, στην ολομέλεια του σώματος πριν λίγες μέρες, στις 30 Γενάρη, με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος στις 27 Γενάρη. Στην ομιλία του, αναφερόμενος στο μήνυμα της ημέρας για το σήμερα ανέφερε μεταξύ άλλων:

“Το δικό μας μήνυμα για σήμερα είναι πως δεν υπάρχει στη Σοβιετική Ένωση … στην Ευρωπαϊκή Ένωση χώρος για το μίσος και τον αντισημιτισμό”.

Τα πιθανά συμπεράσματα είναι τα εξής:

Γλώττα λανθάνουσα ταληθή λέγει.
Πράγματι, αν υπήρχε μια χώρα στην οποία δεν είχε θέσει ο αντισημιτισμός και το μίσος (παρά μόνο στους τυρράνους της ανθρωπότητας, που έλεγε κι ο Μαρξ) , αυτή ήταν η ΕΣΣΔ. Είναι τέτοια η ιδεολογική ηγεμονία της, που δεν μπορεί παρά υποσυνείδητα να αναγνωρίζουν κι οι εχθροί της αυτή την πραγματικότητα. Εξάλλου μια ένωση γεμάτη ακροδεξιές κυβερνήσεις που τιμούν συνεργάτες των ναζί, σφαγείς χιλιάδων Εβραίων, όπως στη Βαλτική, αποδεικνύει ότι δεν έχει απλώς χώρο για τον αντισημιτισμό, αλλά ολόκληρα στάδια να βολευτούν.

Είναι τέτοιος ο τρόμος τους για τη σοβιετική κληρονομιά, που τους στοιχειώνει το υποσυνείδητο για να διαφεύγει πού και πού εν είδει φροϋδικού ολισθήματος, που αγωνιωδώς προσπαθούν να διορθώσουν εκ των υστέρων.

Με αφορμή το παρακάτω σχόλιο στα γαλλικά, που διαβλέπει χιουμοριστικά “ρωσική επιρροή” στο σαρδάμ του Tajani, εμείς θα το επεκτείνουμε και θα πούμε ότι μπορεί Ρώσοι χάκερς να παρενέβησαν στο λογισμικό του προέδρου, στα πλαίσια των καταχθόνιων σχεδίων τους για υπονόμευση των ευρωπαϊκών θεσμών.

https://twitter.com/McKennaBruceJ/status/1091014450981863424

Υγ: ευχαριστούμε τον αναγνώστη Γ.Β. που μας το υπέδειξε

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: