Το γαλλικό κράτος απαιτεί αποζημίωση 11 εκατομμύρια ευρώ από το κόμμα της Λεπέν…

Φαίνεται πως το σύνθημα των Γάλλων εθνικιστών «Πατρίδα, Οικογένεια, Δουλειά» πρέπει να συμπληρωθεί και με μια ακόμα λέξη, «Απάτη»!

Το γαλλικό κράτος απαιτεί 11 εκατομμύρια ευρώ από το «Εθνικό Μέτωπο-Front National (FN)» της Λεπέν, για την χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας των βουλευτικών εκλογών του 2012

Το κράτος ζητά αποζημίωση μετά από την τελεσίδικη απόφαση της περασμένης Τετάρτης 26/11, για “απάτη” από την πλευρά του FN, διαδικασία κατά την οποία βρέθηκαν ένοχοι επτά σημαντικά στελέχη του κόμματος, στο δικαστήριο του Παρισιού.

Ο Wallerand de Saint-Just και πολλά άλλα μέλη του FN εμφανίστηκαν από τις 6 Νοεμβρίου ενώπιον του Ποινικού Δικαστηρίου του Παρισιού. Το ακροδεξιό κόμμα είναι εμπλεκόμενο σε σκάνδαλο κατάχρησης χρημάτων, για την προεκλογική περίοδο των βουλευτικών εκλογών της περιόδου του 2012. Στη δίκη του FN στο Παρίσι, το γαλλικό κράτος ζήτησε να επιστραφούν 11 εκατομμύρια ευρώ αποζημίωσης από το κόμμα της αντιπολίτευσης, στο δημόσιο ταμείο. «Υπερκοστολόγηση», «εικονικά δάνεια», «συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις που κοστολογήθηκαν και δεν έγιναν», ήταν κάποιες από τις κατηγορίες του δικαστηρίου. Το FN έκρυβε επίσης τραπεζικούς λογαριασμούς σε ελέγχους που έγιναν στο παρελθόν.

Εκτός από το κόμμα του Εθνικού Μετώπου, δύο άλλα νομικά πρόσωπα -η Riwal, εταιρεία επικοινωνιών, και ένα ακόμα κόμμα με το όνομα «Jeanne» που συμμετέχει στο FN- καταδικάστηκαν, μαζί με τα επτά στελέχη, συμπεριλαμβανομένων των Wallerand Saint-Just, ταμία του κόμματος, και Jean-François Jalkh, ευρωβουλευτή του FN.

Όλα τα στοιχεία συνδέονται με ένα από τα κεντρικά πρόσωπα της υπόθεσης, τον Frédéric Chatillon, Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρίας Riwal Gud και πρώην πρόεδρο της φοιτητικής ένωσης της άκρας δεξιάς στη δεκαετία του ’90, που είναι κοντά στη Marine Le Pen, ως σύμβουλός της.

Η υπόθεση ξεδιπλώθηκε μετά από έλεγχο που έγινε στα γραφεία του Chatillon, όπου βρέθηκαν κρυφά βιβλία με καταγεγραμμένα στοιχεία που έδειχναν τις ατασθαλίες του κόμματος της Λε Πεν, όπως απόκρυψη χρημάτων και περιουσιακών στοιχείων του κόμματος αλλά και της εταιρίας που συνεργαζόταν ο Chatillon.

Φαίνεται πως το σύνθημα των Γάλλων εθνικιστών «Πατρίδα, Οικογένεια, Δουλειά» πρέπει να συμπληρωθεί και με μια ακόμα λέξη, «Απάτη»!

Με πληροφορίες από το AFP

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: