“Θέλουμε εμβόλιο ενάντια στα αφεντικά” – Παρέμβαση του Κομμουνιστικού Κόμματος ενάντια στην απόλυση 60 εργαζομένων της Pfizer στην Ιταλία

Λίγο πριν τις γιορτές η πολυεθνική που έφερε ένα από τα πρώτα εμβόλια κορονοϊού στην αγορά απέλυσε 60 εργαζόμενους που είχε νοικιάσει στη διάρκεια του πρώτου κύματος της πανδημίας στην Ιταλία.

Ενώ η αβεβαιότητα για το πότε θα ξεκινήσει η μαζική διάθεση εμβολίων στον πληθυσμό και τα ερωτήματα για το ποιος θα αναλάβει την ευθύνη σε περίπτωση επιπλοκών στο ζήτημα της ασφάλειας εντείνονται, οι φαρμακευτικές παραμένουν στο απυρόβλητο, όταν δεν εγκωμιάζονται για την ιστορική ταχύτητα με την οποία έφεραν στην αγορά τα εμβόλια.

Μέσα σε αυτό το πανηγυρικό κλίμα, στα ψιλά περνάει και η είδηση της απόλυσης 60 εργαζομένων από τα ιταλικά γραφεία της  πολυεθνικής Pfizer, μιας από τις εταιρείες που έκοψαν από τις πρώτες το νήμα του εμβολίου. Οι εργαζόμενοι αυτοί είχαν προσληφθεί στην αρχή της πανδημίας ως ενοικιαζόμενοι, ενώ, παρά την προοπτική διεύρυνσης του κύκλου εργασιών λόγω εμβολίου, αλλά και άλλων δραστηριοτήτων της εταιρείας, βασισμένες ακριβώς στο κύρος που της προσδίδει η παραγωγή του εμβολίου, λίγο πριν τις γιορτές πετιούνται στο δρόμο. Η συνάντηση των συνδικάτων με την εργοδοσία δεν έφερε αποτέλεσμα και έτσι δεκάδες οικογένειες καλούνται να περάσουν αυτές τις μέρες στην ανεργία.

Στο πλευρό τους βρέθηκε από την πρώτη στιγμή το ΚΚ Ιταλίας, με μέλη του να αναρτούν πανό έξω από τα γραφεία της Pfizer, με το σύνθημα “Θέλουμε εμβόλιο ενάντια στα αφεντικά”. Τη δράση αυτή προέβαλε ο γγ του κόμματος μέσω τουίτερ, σχολιάζοντας πως:

“Μόλις λίγους μήνες πριν, ο τύπος λιβάνιζε την Pfizer για την πρόσληψη 60 υπαλλήλων στη διάρκεια του πρώτου κύματος Covid-19. Σήμερα, σιωπηλά, τουλάχιστον ένα μήνα μετά την ανακοίνωση του εμβολίου από πλευράς της πολυεθνικής του φαρμάκου 60 υπάλληλοι απολύονται”.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: