Συμμορφωθείτε ρε, τι σας ζητάνε;

Μέχρι στιγμής, μόνο πέντε χώρες πληρούν τις απαιτήσεις του ΝΑΤΟ. Εκτός από τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ελλάδα, η Πολωνία και η Εσθονία έχουν συμμορφωθεί. Συμμορφωθείτε ρε τι σας ζητάνε;

Η Δημοκρατία των θεμελιωδών ευρωπαϊκών αρχών και αξιών, όπως το κράτος δικαίου, η αλληλεγγύη και η κοινή ευθύνη καταγράφεται στα στρατόπεδα συγκέντρωσης/ καταγραφής, κέντρων τράνζιτ και υγρούς τάφους.

Τα απάνθρωπα μέτρα και εξευτελισμού κάθε ανθρώπινης ύπαρξης δεν έχουν τέλος μετά και την άθλια συμφωνία μεταξύ των κρατών της ΕΕ για το προσφυγικό/μεταναστευτικό.

Στον παραλογισμό των κλειστών συνόρων και της εθνικιστικής έξαρσης των ηγετών της ΕΕ ακολούθησε η τελική συμφωνία Μέρκελ- Ζεεχόφερ. Κυβερνητική «ομαλότητα» μόνο και αν εφόσον το συμφωνηθέν κυβερνητικό πρόγραμμα υλοποιήσει:

  1. Τα καινούργια μεγάλα στρατόπεδα συγκέντρωσης σε Βόρεια Αφρική και Βαλκάνια
  2. «Kέντρα τράνζιτ» και γρήγορης απέλασης μεταναστών στα σύνορα με την Αυστρία.
  3. Συμφωνία με την Αυστρία και με άλλα κράτη για την επιστροφή μεταναστών που είναι εγγεγραμμένοι σε κράτη χωρίς διμερείς συμφωνίες.
  4. «Κλειστά σύνορα» δηλαδή αυστηρότερους ελέγχους σε δρόμους και τρένα. Μόνο «πόρτα» σε μεταναστευτικά πουλιά δεν έχουν συμφωνήσει.

Η Μέρκελ μπορεί να πανηγυρίζει την Πύρρεια νίκη της αλλά η κυβερνητική συνοχή μοιάζει με κινούμενη άμμο. Τουλάχιστον τέσσερις αραβικές χώρες αρνήθηκαν να ιδρύσουν στρατόπεδα προσφύγων. Η Αίγυπτος απέρριψε την ιδέα που συμφωνήθηκε κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνόδου κορυφής της ΕΕ. Αλβανία, Μαρόκο, Τυνησία και Αλγερία έχουν επίσης μιλήσει κατά των στρατόπεδα συγκέντρωσης στις χώρες τους.

Η Αυστρία, η οποία σήμερα ασκεί εκ περιτροπής προεδρία στην ΕΕ, δήλωσε ότι είναι διατεθειμένη να λάβει μέτρα για την προστασία των νότιων συνόρων της χώρας (διαβάζεται και ως κλείσιμο συνόρων με Ιταλία και Σλοβενία) εάν η συμφωνία για το θέμα της μετανάστευσης στη Γερμανία μετατραπεί σε κυβερνητική πολιτική. Συνάντηση μεταξύ Κουρτς και Ζεεχόφερ έχει οριστεί στις επόμενες μέρες.

Ιταλία. Χθες ο νέος ακροδεξιός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι συναντήθηκε με αξιωματούχους της Λιβύης και υπέγραψε το λεγόμενο «σχέδιο Σαλβίνι» το οποίο περιλαμβάνει άλλα δύο πλοία (το 2017 η Ιταλία παρείχε στη Λιβύη τέσσερα πλοία) και μεγάλο εξοπλισμό στην Λιβυκή Ακτοφυλακή για να την βοηθήσει να ελέγχει και να επαναπατρίζει τους μετανάστες. Η θέση της ιταλικής κυβέρνησης είναι ότι η Λιβύη δεν είναι τόσο επικίνδυνη για τους μετανάστες όσο ήταν κάποτε !!!!

Μπορεί να μην αφορά «το μέλλον της ΕΕ που εξαρτάται από την επίλυση του ζητήματος της μετανάστευσης», όπως λέει η κυρία Μέρκελ αλλά έχει να κάνει με την βίαιη βαρβαρότητα των ιμπεριαλιστικών πολέμων που σχεδόν όλα τα ευρωπαϊκά κράτη και μη συμμετέχουν με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο στη σφαγή, στην εξαθλίωση, στην αρπαγή του πλούτου με αποτέλεσμα την προσφυγιά και την μετανάστευση. Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έστειλε επιστολές στους ηγέτες ορισμένων κρατών του ΝΑΤΟ εκφράζοντας τη δυσαρέσκεια της Ουάσινγκτον για τη μη συμμόρφωση των χωρών τους με τις υποχρεώσεις τους για αύξηση των αμυντικών δαπανών σε 2% του ΑΕΠ. Έχει επανειλημμένα καλέσει τους συμμάχους του ΝΑΤΟ να σεβαστούν αυτή τη δέσμευση, απειλώντας, διαφορετικά θα μειώσουν τη συμμετοχή της Ουάσινγκτον στα προγράμματα που αποσκοπούν στη διασφάλιση της ασφάλειας των κρατών μελών του ΝΑΤΟ.

Οι επιστολές προς τους συμμάχους του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβάνουν το Βέλγιο, τον Καναδά, τη Γερμανίας και τη Νορβηγία.
«Όπως συζητήσαμε κατά την επίσκεψή σας τον Απρίλιο, υπάρχει αυξανόμενη απογοήτευση στις Ηνωμένες Πολιτείες ότι ορισμένοι σύμμαχοι δεν έχουν συμμορφωθεί όπως υποσχέθηκαν … Η συνεχιζόμενη υπό-χρηματοδότηση της Γερμανίας στην άμυνα υπονομεύει την ασφάλεια της συμμαχίας και παρέχει στήριξη σε άλλους συμμάχους που επίσης δεν σχεδιάζουν να εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις τους για τις στρατιωτικές δαπάνες, διότι άλλοι σας βλέπουν ως πρότυπο», αναφέρει η επιστολή Τραμπ προς τη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Μέχρι στιγμής, μόνο πέντε χώρες πληρούν τις απαιτήσεις του ΝΑΤΟ. Εκτός από τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ελλάδα, η Πολωνία και η Εσθονία έχουν συμμορφωθεί.

Συμμορφωθείτε ρε τι σας ζητάνε;

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: