Πολύ αργά για δάκρυα Γκόρμπι -“Ο κόσμος θα ήταν πιο δίκαιος και ασφαλής, αν υπήρχε Σοβ. Ένωση…”

Ο Γκόρμπι καταφέρνει να γίνει για μια φορά καταγέλαστος και οι σχολιαστές της είδησης τον λούζουν με διάφορα κοσμητικά…

Όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Νοβόστι, ο τελευταίος ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης και πρωτεργάτης της διάλυσής της, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, δήλωσε σε συνέντευξή του στους Βρετανικούς Times πως αν είχε διατηρηθεί η Σοβιετική Ένωση, ο σημερινός κόσμος θα ήταν πολύ πιο δίκαιος, σταθερός και ασφαλής. Ενώ πρόσθεσε ότι ο σκοπός των δικών του μεταρρυθμίσεων δεν ήταν σε καμία περίπτωση η διάλυσή της, που ήταν και η τελική κατάληξη της Περεστρόικα.

Ο Γκόρμπι καταφέρνει να γίνει για άλλη μια φορά καταγέλαστος, χωρίς να κάνει ουσιαστική κριτική για την πολιτική του και τα ολέθρια αποτελέσματά της για τους λαούς που ζούσαν στη Σοβιετική Ένωση και το βλέπουμε ακόμα και σήμερα, στις πολεμικές συγκρούσεις στην περιοχή του Καυκάσου.

Δε νομίζουμε ότι τα λεγόμενά του και οι δηλώσεις του αντέχουν σε σοβαρή κριτική, είναι όμως ενδεικτικά τα σχόλια που μπορεί να διαβάσει κανείς -αν γνωρίζει ρωσικά ή αν χρησιμοποιήσει ένα απλό διαδικτυακό πρόγραμμα μετάφρασης- κάτω από την ανάρτηση με τον σύνδεσμο της είδησης.

 

“Τι έγινε με τις διαφημίσεις της πίτσας” και “δειλός, προδότης, ανόητος”, “τώρα ξέρουμε γιατί σε λένε “Ιούδα Γκορμπατσόφ”, είναι μερικά από τα πιο ελαφριά και κατάλληλα για ανηλίκους σχόλια που μπορούν να μεταφερθούν. Άλλοι τον καλούν “ν’αρχίσει τις προσευχές, θα του χρειαστεί περισσότερο από ποτέ, μετά από αυτό που έκανε στην ΕΣΣΔ”, ενώ μια χρήστρια παραφράζει βιτριολικά τα λόγια του τελευταίου ηγέτη της ΕΣΣΔ ως εξής: “Ο κόσμος πιστεύει ότι θα ήταν σταθερότερος, ασφαλέστερος και δικαιότερος αν ο Γκορμπατσόφ πέθαινε στη γέννα. Καμία τύχη δυστυχώς…”

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: