Πλαζ, μοχίτο και εμβόλιο – Τη δυνατότητα να εμβολιαστούν κατά του COVID προσφέρει η Κούβα στους τουρίστες

Αντίθετα, 90 μίλια βορειότερα, ο ρεπουμπλικανός κυβερνήτης αποθαρρύνει όσους έρχονται στη Φλόριντα με μοναδικό στόχο να εμβολιαστούν.

Την ώρα που η Κούβα δίνει για άλλη μια φορά τη μάχη με την αναζωπύρωση της πανδημίας στο νησί, όπου πάντως οι αριθμοί εξακολουθούν να μην έχουν σχέση με όσα γνωρίζουμε στις περισσότερες καπιταλιστικές χώρες αντίστοιχου πληθυσμού, προχωρά φιλόδοξα το σχέδιο παραγωγής αυτόχθονων εμβολίων στη χώρα.

Στόχος είναι το Μάρτιο να δοθεί η έγκριση στο πρώτο από τα συνολικά τέσσερα(!) εμβόλια που βρίσκονται στο στάδιο των μελετών στο νησί, και όπως ανακοίνωσε ο διευθυντής του Ινστιτούτου Φίνλεϊ στην Αβάνα, δρ. Βισέντε Βέρες, ο πλήρης εμβολιασμός του πληθυσμού να έχει ολοκληρωθεί μέσα στο 2021.

Όλα αυτά σε καθεστώς εμπάργκο και με την Κούβα να έχει τοποθετηθεί από την κυβέρνηση Τραμπ, λίγες μέρες πριν την αλλαγή φρουράς στο Λευκό Οίκο, στη λίστα των χωρών που ενισχύουν την τρομοκρατία.

Οι κουβανικές αρχές δηλώνουν έτοιμες να παράγουν ως και 100 εκ. δόσεις εμβολίων κατά του κορονοϊού, όπως και να προσφέρουν το εμβόλιο, σε χώρες όπως το Ιράν, η Βενεζουέλα, η Ινδία και το Βιετνάμ.

Πέραν αυτού, ο Βέρες ανακοίνωσε πως όσοι τουρίστες από το εξωτερικό το επιθυμούν, θα μπορούν και οι ίδιοι να εμβολιαστούν. Η είσοδος στη χώρα αυτή τη στιγμή επιτρέπεται στους επισκέπτες με τον όρο να μπουν πρώτα σε καραντίνα ώσπου να έχουν αρνητικό μοριακό τεστ.

“Πλαζ, μοχίτο, Καραϊβική και εμβόλια”, σχολιάζει σε βίντεό του το λατινοαμερικανικό δίκτυο Telesur την είδηση, διερωτώμενο αν “θα ταξιδεύατε στην Κούβα για να εμβολιαστείτε”.

​Αρκεί να συγκρίνει τη στάση της Κούβας με εκείνη του γείτονά της 90 μίλια βορειότερα, στη Φλόριντα, όπου ο ρεπουμπλικανός κυβερνήτης Ρον ντε Σάντις αποθάρρυνε ρητά “όσους έρχονται στη Φλόριντα απλά για να εμβολιαστούν”, εξαιρώντας μόνο όσους εξοχική κατοικία και έρχονται να “ξεχειμωνιάσουν” στην ηλιόλουστη πολιτεία.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: