ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ: Η αλληλεγγύη μας δίνει δύναμη στο λαό του Καζακστάν να συνεχίσει τους αγώνες του ως το τέλος

Καταδικάζουμε τη δολοφονική ένοπλη κρατική κατασταλτική δράση της αντιδραστικής κυβέρνησης και της αστικής τάξης ενάντια στους αγωνιζόμενους διαδηλωτές. Καταδικαστέα είναι και η στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας, μέσω του Οργανισμού του Συμφώνου Συλλογικής Ασφάλειας (ΟΣΣΑ), η οποία έγινε για να στηριχτεί η αστική εξουσία του Καζακστάν

Την αλληλεγγύη της στον λαό του Καζακστάν, απαιτώντας την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων και όλων των πολιτικών κρατουμένων, την ικανοποίηση όλων των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων, αλλά και τη νομιμοποίηση εδώ και τώρα του Κομμουνιστικού Κόμματος, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ).

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ) εκφράζει την αλληλεγγύη της στους εργαζόμενους του Καζακστάν, αυτής της πρώην Σοβιετικής Δημοκρατίας, που με τις μεγάλες κινητοποιήσεις τους διεκδικούσαν λύσεις στα τεράστια οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά προβλήματα, που οξύνει η αστική εξουσία και τα μονοπώλια που έχουν στα χέρια τους την οικονομία ως αποτέλεσμα της αντεπανάστασης, της καπιταλιστικής παλινόρθωσης και της διάλυσης της ΕΣΣΔ. Τα οικονομικά και πολιτικά αιτήματά τους είναι πέρα για πέρα δίκαια.

Η αντιδραστική κυβέρνηση του Καζακστάν προσπάθησε να “ξεπλύνει” από την εγκληματική δράση και αθωώσει πολιτικά και νομικά τα μέλη φασιστικών ομάδων συνεργατών των ναζί στο Β’ ΠΠ, όπως και άλλων ομάδων που έδρασαν ένοπλα ενάντια στη σοβιετική σοσιαλιστική εξουσία ληστεύοντας και δολοφονώντας Σοβιετικούς πολίτες, εγκληματώντας σε βάρος του λαού του Καζακστάν. Ενέργεια που είχε καταγγείλει και καταδικάσει η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ.

Ως ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ καταδικάζουμε τη δολοφονική ένοπλη κρατική κατασταλτική δράση της αντιδραστικής κυβέρνησης και της αστικής τάξης ενάντια στους αγωνιζόμενους διαδηλωτές. Καταδικαστέα είναι και η στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας, μέσω του Οργανισμού του Συμφώνου Συλλογικής Ασφάλειας (ΟΣΣΑ), η οποία έγινε για να στηριχτεί η αστική εξουσία του Καζακστάν, σε συνθήκες όξυνσης του ιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού στην περιοχή ανάμεσα σε ισχυρά μονοπώλια και καπιταλιστικά κράτη, όπως είναι οι ΗΠΑ. Αυτή η επέμβαση των δυνάμεων του ΟΣΣΑ διευκόλυνε την καταστολή των λαϊκών κινητοποιήσεων από την αστική εξουσία του Καζακστάν. Ο ΟΣΣΑ είναι διακρατική καπιταλιστική ένωση βαθιά αντιλαϊκή – αντιδραστική, όπως και η ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Στηρίζουν την εξουσία του κεφαλαίου για να συνεχίζει να εκμεταλλεύεται τους εργαζόμενους.

Οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις φροντίζουν να εκμεταλλευτούν τις λαϊκές κινητοποιήσεις για τα δικά τους συμφέροντα, στο πλαίσιο ενδοαστικών και ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών. Οι επεμβάσεις τους μπορούν να αδρανοποιούνται με την υπεράσπιση της αυτοτέλειας του αγώνα του λαού απορρίπτοντας κάθε εμπλοκή οποιασδήποτε ιμπεριαλιστικής δύναμης.

Απαιτούμε να απελευθερωθούν άμεσα οι συλληφθέντες και όλοι οι πολιτικοί κρατούμενοι, να ικανοποιηθούν όλα τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων και να νομιμοποιηθεί εδώ και τώρα το Κομμουνιστικό Κόμμα.

Ο λαός του Καζακστάν δεν είναι μόνος του. Η αλληλεγγύη μας, δίνει δύναμη να συνεχίσει τους αγώνες του ως το τέλος, μέχρι να πάρει την τύχη του στα χέρια του».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: