Όταν το Stanford έπειθε τη CIA πως ο Yuri Geller είχε τις τηλεπαθητικές ικανότητες για να καταστρέψει την ΕΣΣΔ

Τέσσερις πράκτορες της CIA υποστήριξαν πως οι υπερφυσικές δυνατότητες του Uri Geller είναι πραγματικές και πως καλό θα ήταν να χρησιμοποιηθούν στην καταπολέμηση του διεθνούς κομμουνισμού.

Ή αλλιώς, όταν η ιδιωτική αριστεία συναντά μια μυστική υπηρεσία και ένα μέντιουμ…

CIA. Η όχι και τόσο μυστική υπηρεσία των ΗΠΑ, που όταν δεν ασχολείται με την ανατροπή κάποιας δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης, ερευνά “φιλόδοξους” τρόπους με τους οποίους μπορεί να ξεπαστρέψει τους εχθρούς της δημοκρατίας.

Stanford. Ένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο όπως όλα τα άλλα.

Yuri Geller. Ο περιπλανώμενος τηλεοπτικός μάγος, που οι παλιότεροι θυμούνται γι αυτό:

και οι νεότεροι, γι’ αυτό:

Τι σχέση μπορεί να έχουν αυτοί οι τρεις; Θεωρητικά, καμία.

Αν κάποιος όμως κάτσει να διαβάσει τις 13 εκατομμύρια σελίδες αποχαρακτηρισμένων εγγράφων που έδωσε στη δημοσιότητα η CIA πριν λίγους μήνες, θα δει ότι έχουν.

Συγκεκριμένα θα βρει τέσσερις διαφορετικές καταχωρήσεις, από τέσσερις διαφορετικούς πράκτορες της CIA, οι οποίοι βασισμένοι σε ένα άρθρο του περιοδικού Nature, εισηγούνταν στα ανώτερα κλιμάκια της υπηρεσίας, για τη χρησιμότητα του Uri Geller και των “ψυχικών του δυνάμεων”, απέναντι στο φόβο και τον τρόμο του τότε δυτικού κόσμου, που άκουγε στο όνομα Ένωση Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών.

Το άρθρο του Nature, το οποίο μπορείτε να διαβάσετε ακόμα στην προσωπική σελίδα του Uri Geller, προειδοποιούσε το αναγνωστικό του κοινό, πως καταλαβαίνει τον όποιο σκεπτικισμό υπάρχει γύρω από τις τηλεπαθητικές δυνάμεις, αλλά τα στοιχεία είναι ακλόνητα και το πόρισμα σαφές: Υπάρχει ένα κανάλι εκεί έξω, μέσω του οποίου κάποιος μπορεί να αντλήσει πληροφορίες ή εικόνα για μια μακρινή τοποθεσία. Και όχι δεν αναφερόταν στις webcam…

Το άρθρο αυτό, βασίστηκε πάνω σε έρευνα που έκανε το ιδιωτικό πανεπιστήμιο Stanford, στις εγκαταστάσεις του οποίου, ο Uri Geller πέρασε κάποιες μέρες μαντεύοντας κρυμμένα σχήματα και εικόνες, στα οποία δεν είχε πρόσβαση ώστε να τα δει, αλλά παρόλα αυτά κατάφερνε και τα ζωγράφιζε με σχετική επιτυχία. Εντάξει, το ποσοστό αυτής της επιτυχίας, μειωνόταν δραματικά, όταν παρατηρητής του πειράματος ήταν κάποιος “πολύ καχύποπτος” με το όλο εγχείρημα, που μάλλον είναι ο ακαδημαϊκός τρόπος για να πεις: το πείραμα αποτύγχανε όταν στο δωμάτιο υπήρχε και κάποιος που δεν ήταν στο κόλπο.

Το συγκεκριμένο λοιπόν άρθρο, έφτασε μέχρι τους πράκτορες(;) της CIA και τέσσερις από αυτούς αποφάσισαν να το προωθήσουν στα κεντρικά, καταφέρνοντας έτσι να καταστρέψουν όποια εικόνα είχαμε για τη CIA βλέποντας τον Matt Damon στα Bourne. Οι πράκτορες πρότειναν πως οι υπερφυσικές δυνάμεις του Uri Geller είναι πραγματικές και πως καλό θα ήταν να χρησιμοποιηθεί ο τηλεοπτικός σταρ, στην καταπολέμηση του διεθνούς κομμουνισμού.

Στα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα, δε διευκρινίζεται αν πράγματι ο Uri Geller συμμετείχε σε κάποια επιχείρηση της CIA. Παρόλα αυτά, ο ίδιος δηλώνει πως έχει κάνει διάφορες χάρες σε αρκετές μυστικές υπηρεσίες ανά τον κόσμο, ανάμεσά τους η Μοσάντ, η MI6 και η CIA.

Όπως λέει ο ίδιος, σε μια από αυτές τις επιχειρήσεις, η CIA του ζήτησε να σταθεί έξω από τη ρωσική πρεσβεία στο Μεξικό και να διαγράψει τις δισκέτες των υπολογιστών που διακινούσαν οι Ρώσοι κατάσκοποι.

Σε ένα άλλο περιστατικό, πάλι σύμφωνα με τον ίδιο, η CIA του ζήτησε να σταματήσει την καρδιά ενός γουρουνιού και αν πετύχαινε αυτό, ήθελαν να το δοκιμάσει και με τον Αντρόποφ που τότε ήταν επικεφαλής της KGB.

Αν το όλο σκηνικό σας θυμίζει την ταινία “The Men Who Stare at Goats”, καλά κάνει. Γιατί όπως λέει ο Uri Geller, η ταινία είναι βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα στα οποία συμμετείχε ο ίδιος. Για την ακρίβεια, ισχυρίζεται ο Geller, ο George Clooney παίζει τον ίδιο στη συγκεκριμένη ταινία.

Καταλαβαίνουμε ότι μερικοί από εσάς, θα τρέξετε να χλευάσετε την ιδιωτική πρωτοβουλία στην εκπαίδευση και την επιστήμη, αλλά είμαστε σίγουροι πως το παραπάνω πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6


Notice: Only variables should be passed by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/functions.php on line 38

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/functions.php on line 38
1 Σχόλιο

Κάντε ένα σχόλιο: