Όλοι γνώριζαν για τους σχεδιασμούς του Ισραήλ να ξεμπερδεύει με τους Παλαιστίνιους της Γάζας πολύ πριν τις 7 Οκτώβρη…

Η κατάπτυστη «ναζιστικής έμπνευσης» πρόταση που παρουσίασε με κάθε επισημότητα στην ΕΕ ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ, για τη δημιουργία ενός τεχνητού νησιού στα ανοιχτά της Γάζας, πάνω στο οποίο θα εκτοπιστούν οι Παλαιστίνιοι για να ζουν στο εξής φυλακισμένοι και απόλυτα ελεγχόμενοι από το Ισραήλ, αφαιρεί και το τελευταίο φύλλο συκής από το κράτος – δολοφόνο και τους συμμάχους του.

Η κατάπτυστη «ναζιστικής έμπνευσης» πρόταση που παρουσίασε με κάθε επισημότητα στην ΕΕ ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ, για τη δημιουργία ενός τεχνητού νησιού στα ανοιχτά της Γάζας, πάνω στο οποίο θα εκτοπιστούν οι Παλαιστίνιοι για να ζουν στο εξής φυλακισμένοι και απόλυτα ελεγχόμενοι από το Ισραήλ, αφαιρεί και το τελευταίο φύλλο συκής από το κράτος – δολοφόνο και τους συμμάχους του.

Το γεγονός ότι η συγκεκριμένη πρόταση βρίσκεται στο τραπέζι από το 2017 και παρουσιάζεται με κάθε λεπτομέρεια σε οπτικοακουστικό υλικό, σ’ ένα συμπέρασμα οδηγεί: Οτι όλοι γνώριζαν για τους σχεδιασμούς του Ισραήλ να ξεμπερδεύει με τους Παλαιστίνιους της Γάζας πολύ πριν τις 7 Οκτώβρη και ότι αναζητούσε τρόπους να τους πετάξει από τη γη τους, ενισχύοντας ταυτόχρονα τον χαλκά της κατοχής.

Ετσι εξηγείται και η ταχύτητα με την οποία οι υπηρεσίες ασφαλείας του Ισραήλ παρουσίασαν από τις πρώτες βδομάδες του πολέμου το λεπτομερέστατο σχέδιο «τριών φάσεων» για την εκκαθάριση της Λωρίδας της Γάζας από τον πληθυσμό και τον εκτοπισμό 2,5 εκατ. Παλαιστινίων σε άλλες χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα.

ΕΕ και ΑμερικανοΝΑΤΟικοί είναι συνένοχοι στα εγκληματικά σχέδια του Ισραήλ, που κλιμακώνονται μετά τις 7 Οκτώβρη με την ισοπέδωση υποδομών και κατοικιών στη Γάζα, με τη δολοφονία χιλιάδων Παλαιστινίων και τον ξεριζωμό όσων επιζήσουν ακόμα και σε …τεχνητά νησιά – φυλακές.

Στο επίκεντρο όλων των σεναρίων είναι η εξόντωση του Παλαιστινιακού λαού και η διαιώνιση της κατοχής. Αυτά συζητάει και ο Ελληνας ΥΠΕΞ στις επαφές με τους ηγέτες των χωρών της Μέσης Ανατολής και την Αίγυπτο, όπου βρέθηκε πρόσφατα, αμέσως μετά τη συνάντηση με τον Μπλίνκεν στα Χανιά.

Το σχέδιο της «επόμενης μέρας», που μεταφέρει στις βαλίτσες του, «ζυμώνει» τη μεγαλύτερη ένταση της κατοχής, κάτω από την ψευδεπίγραφη «αναγνώριση Παλαιστινιακού κράτους», που μόνο κατ’ επίφαση θα είναι ανεξάρτητο.

Αυτές οι «αποστολές» της ελληνικής κυβέρνησης επιβεβαιώνουν τον επικίνδυνο ρόλο που έχει αναλάβει για λογαριασμό των ΑμερικανοΝΑΤΟικών και του Ισραήλ σε βάρος του λαού της Παλαιστίνης. Κάνουν ενεργότερη την εμπλοκή στην ιμπεριαλιστική σφαγή, αφού όποια πέτρα κι αν σηκώσεις στον πόλεμο της Μέσης Ανατολής, η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται από κάτω.

Πιο συγκεκριμένα: Η Σούδα και η Ελευσίνα έγιναν από τις πρώτες μέρες του πολέμου ορμητήριο για τα ΝΑΤΟικά αεροπλάνα και πλοία. Η κυβέρνηση – χέρι χέρι με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ – αναγνώρισαν το «δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα» και έδωσαν μαζί με τους άλλους ΝΑΤΟικούς συμμάχους τους το «πράσινο φως» για τον θάνατο σχεδόν 30.000 Παλαιστινίων μέχρι σήμερα.

Η Ελλάδα έθεσε σε ετοιμότητα φρεγάτες στην Ανατ. Μεσόγειο για συνδρομή στα αμερικανικά πλοία και ενεπλάκη στα σχέδια «ανθρωπιστικού θαλάσσιου διαδρόμου» από την Κύπρο, την ίδια ακριβώς περίοδο που αποκαλυπτόταν το ισραηλινό σχέδιο για τη μαζική μεταφορά Παλαιστινίων εκτός Γάζας. Τα ερώτηματα που επιπλέον προκύπτουν είναι ποιον άλλο ρόλο αναλαμβάνει η ελληνική κυβέρνηση και στα σχέδια εκτοπισμού των Παλαιστινίων από τη γη τους.

Τώρα η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζεται να στείλει φρεγάτα στην Ερυθρά, συμμετέχοντας ενεργά στο επόμενο επεισόδιο του πολέμου, που κινδυνεύει να εξελιχθεί σε θρυαλλίδα γενίκευσης σε όλη την περιοχή, μέχρι την Κεντρική Ασία!

Η αλληλεγγύη λοιπόν στην Παλαιστίνη και ο αγώνας για να σταματήσει ο πόλεμος είναι αξεχώριστα από την πάλη για να πάψει τώρα κάθε ελληνική εμπλοκή, να κλείσουν οι ξένες βάσεις στην Ελλάδα, να επιστρέψουν όλες οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις από τις ΝΑΤΟικές αποστολές, καμιά φρεγάτα να μην πάει στην Ερυθρά, είτε υπό αμερικανική είτε υπό ευρωπαϊκή διοίκηση.

Με αυτά τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις προετοιμάζουμε τη μαζική συμμετοχή στο μεγάλο συλλαλητήριο αύριο στις 12 μ. στο Πάρκο Ελευθερίας, που διοργανώνουν δεκάδες συνδικάτα και φορείς, μεταφέροντας σε κάθε γωνιά το μήνυμα: «Εξω τώρα η Ελλάδα από τον πόλεμο – Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό!».

Ριζοσπάστης

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: