Όλα τα χοιρινά έχουν την ίδια μούρη – Άγρια επίθεση σε γυναίκες που έκαναν ολονυχτία για 33χρονη που δολοφονήθηκε από αστυνομικό στο Λονδίνο (VIDEO)

Η Σκότλαντ Γιαρντ απάντησε πως “αναγκάστηκε” να προσφύγει στη βία, κάνοντας λόγω για “μειοψηφία που αρνήθηκε να συμμορφωθεί” με τη διάλυση της συγκέντρωσης υπό το πρόσχημα της πανδημίας.

Πολλές φορές θα ακούσετε να λένε για την ελληνική αστυνομία ότι “δεν είναι σαν αυτές του εξωτερικού” ή ακόμα ότι θα έπρεπε ακόμα και να παραδειγματιστεί από την υποτιθέμενη ψυχραιμία και σωστή συμπεριφορά έναντι των πολιτών που οι ένστολοι επιδεικνύουν, ιδίως στη Δυτική Ευρώπη. Τα αντιπαραδείγματα είναι πάρα πολλά φυσικά, με πιο πρόσφατο αυτό που μας έρχεται από τη Μ. Βρετανία, όπου όχι μόνο αστυνομικός φέρεται δράστης ενός στυγερού εγκλήματος, αλλά συνάδελφοί του επιτέθηκαν με μένος στις γυναίκες που απλά θέλησαν να αποτίσουν φόρο τιμής στο θύμα και να ζητήσουν απόδοση δικαιοσύνης.

Όλα ξεκίνησαν όταν πριν λίγες μέρες εντοπίστηκε νεκρή σε δασώδη έκταση στο Κεντ η 33χρονη Σάρα Έβεραρντ, που είχε εξαφανιστεί το βράδυ της 3ης Μαρτίου, ενώ επέστρεφε με τα πόδια από σπίτι φίλης της στο νότιο Λονδίνο. Τα ίχνη της κοπέλας χάθηκαν κατά της 9.30 μμ. όταν εθεάθη από κάμερα ασφαλείας καθώς μιλούσε με το αγόρι της στο κινητό, ενώ είναι πιθανό πως δεν έφτασε ποτέ στο σπίτι της. Λίγο μετά τον εντοπισμό του πτώματός της, συνελήφθη ο 48χρονος αστυνομικός της μητροπολιτικής αστυνομίας του Λονδίνου, Γουέιν Κούζενς, όπως και η 30χρονη σύζυγός του που κατηγορείται πως τον βοήθησε. Ο Κούζενς είχε ιδιαίτερα ευαίσθητο πόστο, καθώς ήταν υπεύθυνος για τη φύλαξης του Ουεστμίνστερ, της Ντάουνινγκ Στριτ όπου είναι η πρωθυπουργική κατοικία, καθώς και ξένων πρεσβειών στο Λονδίνο. Μάλιστα, αποκαλύφθηκε πως πριν τη δολοφονία είχε ήδη δείξει παραβατική και σεξουαλικά παρεκκλίνουσα συμπεριφορά, αφού είχε αποκαλύψει τα γεννητικά του όργανα σε υπάλληλο καταστήματος MacDonald’s λίγες μέρες πριν το έγκλημα. Η πράξη του μάλιστα είχε καταγγελθεί στη μητροπολιτική αστυνομία, που κατηγορείται ότι δεν επέδειξε τα απαιτούμενα αντανακλαστικά στη διερεύνηση της υπόθεσης.

Μετά τη σύλληψη του Κούζενς, οι αρχές προσπάθησαν να αποτρέψουν ολονυκτία στη μνήμη της Έβεραρντ από γυναίκες, με πρόσχημα την τήρηση των μέτρων κατά του κορονοϊού. Τελικά η ολονυκτία πραγματοποιήθηκε με μαζική συμμετοχή γυναικών, που όμως δέχτηκαν εντελώς απρόκλητη επίθεση από την αστυνομία, που σε μια τουλάχιστον περίπτωση έριξε στο έδαφος με ιδιαίτερη βία νεαρή κοπέλα για να την ακινητοποιήσει, με τις διαδηλώτριες να φωνάζουν “ντροπή σας”.

Η Σκότλαντ Γιαρντ, διαμέσω της εκπροσώπου της, προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, λέγοντας πως “εκατοντάδες άνθρωποι ήταν ο ένας δίπλα στον άλλο, αποτελώντας πραγματικό κίνδυνο εύκολης μετάδοσης Covid-19”, προσθέτοντας πως “οι αξιωματικοί μίλησαν στους συγκεντρωμένους σε διαφορετικές περιστάσεις και για μεγάλο χρονικό διάστημα. Επανειλημμένα προτρέψαμε όσους ήταν εκεί να συμμορφωθούν με το νόμο και να φύγουν. Δυστυχώς, μια μικρή μειοψηφία άρχισε να φωνάζει συνθήματα στους αστυνομικούς, να τους σπρώχνει και να πετάει αντικείμενα”. Παρουσιάζοντας τις διαδηλώτριες ως επιτιθέμενες, η εκπρόσωπος ισχυρίστηκε πως “δε θέλαμε με κανένα τρόπο να βρεθούμε σε θέση όπου ήταν αναγκαία η χρήση κατασταλτικής δράσης. Αλλά βρεθήκαμε σε αυτή λόγω της επιτακτικής ανάγκης να προστατεύσουμε την ασφάλεια των ανθρώπων”, προσθέτοντας πως το συμβάν θα εξεταστεί για να δουν “αν υπάρχουν μαθήματα που μπορούν να πάρουν από αυτό”.

Η ομόθυμη κατακραυγή για τη συμπεριφορά της αστυνομίας ανάγκασε την υπουργό εσωτερικών του Μπόρις Τζόνσον, Βικτόρια Άτκινς, δήλωσε πως κάποιες από τις σκηνές στην ολονυκτία “ήταν πολύ συνταρακτικές” κι ότι έχει ζητήσει από την Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου μια “πλήρη αναφορά για τα γεγονότα”.

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: