Οι FARC-EP αλλάζουν όνομα και σήμα

Ένα κόκκινο τριαντάφυλλο είναι το σήμα του νέου πολιτικού κόμματος που συγκροτούν οι αντάρτες κι υποστηρικτές του FARC-EP. Το όνομα του κόμματος (FARC) παραπέμπει στο λαϊκό στρατό, αλλά η ανάλυσή του αρκτικόλεξου είναι διαφορετική.

Ο τερματισμός του ένοπλου αγώνα για τις FARC-EP, τις Ένοπλες Επαναστατικές Δυνάμεις της Κολομβίας-Λαϊκός Στρατός, σηματοδοτεί τη στροφή στη δράση τους, τη συγκρότηση πολιτικής κίνησης και την απόπειρα ένταξής τους στο πολιτικό σκηνικό της Κολομβίας. Την προτελευταία μέρα του ιδρυτικού συνεδρίου αυτής της κίνησης, οι FARC-EP αποφάσισαν με μεγάλη πλειοψηφία το όνομα του νέου κόμματος. Τα αρχικά του παραπέμπουν με σαφήνεια στο παρελθόν, ως συνέχεια του αντάρτικου, αλλά η ανάλυση του αρκτικόλεξου είναι διαφορετική: Fuerza Alternativa Revolucionaria del Común. Που σε δική μας απόδοση σημαίνει “Εναλλακτική, Επαναστατική Δύναμη για τα Κοινά (το κοινό καλό). Το “Α” του Armadas (Ένοπλοι) έγινε Alternativa (Εναλλακτική).

Όσο για το σήμα του νέου πολιτικού κόμματος, είναι ένα κόκκινο τριαντάφυλλο με ένα αστέρι στο κέντρο του και τα αρχικά FARC, γραμμένα από κάτω, με πράσινα γράμματα. Το κόμμα αυτό θα εκπροσωπηθεί με πέντε μέλη του στα κοινοβουλευτικά, αντιπροσωπευτικά σώματα της χώρας, όπως είχε οριστεί στην ειρηνευτική συμφωνία της Αβάνας.

Το συνέδριο αναμενόταν να ολοκληρωθεί χτες το βράδυ, με μια συναυλία στην πλατεία Μπολίβαρ, της πρωτεύουσας Μπογκοτά.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: