Οι Αμερικανοί ομολογούν ότι αγνοείται η τύχη του μισού και πλέον πολεμικού υλικού που παραδίδουν στην Ουκρανία!

Παλιότερα δημοσιεύματα, που είχαν επισημάνει αυτήν τη μεγάλη απόκλιση, έκαναν ανοιχτά λόγο για «μαύρη αγορά», μέσω της οποίας σύγχρονα οπλικά συστήματα καταλήγουν σε παραστρατιωτικούς και ομάδες του οργανωμένου εγκλήματος, που διαπλέκονται με ισχυρά οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα στην Ουκρανία…

Πού είναι τα όπλα;

Οπλισμό αξίας άνω του 1 δισ. δολαρίων από τη στρατιωτική βοήθεια που έχουν παραδώσει οι ΗΠΑ στην Ουκρανία αναζητεί το αμερικανικό Πεντάγωνο, σύμφωνα με «εσωτερική» έκθεση. Σε αυτή διαπιστώνεται ότι ένα ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό όπλων έλειπαν ή δεν καταγράφονταν αμέσως από τις ουκρανικές στρατιωτικές αρχές, αυξάνοντας έτσι «τον κίνδυνο κλοπής ή εκτροπής». Πρόκειται μεταξύ άλλων για φορητούς αντιαεροπορικούς και αντιαρματικούς πυραύλους, drones κ.ά. «Παρόλο που το προσωπικό του (σ.σ. αμερικανικού) Γραφείου Αμυντικής Συνεργασίας με τις Ενοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας πραγματοποίησε ορισμένες απαιτούμενες απογραφές, οι απογραφές σειριακού αριθμού για στρατιωτικό υλικό αξίας 1,005 δισ. δολαρίων από τα συνολικά 1,699 δισ. δολάρια, δηλαδή το 59% της συνολικής αξίας (…) παρέμειναν παραβατικές», αναφέρει μεταξύ άλλων η έκθεση.

Με άλλα λόγια, οι Αμερικανοί ομολογούν ότι αγνοείται η τύχη του μισού και πλέον πολεμικού υλικού που παραδίδουν στην Ουκρανία! Παλιότερα δημοσιεύματα, που είχαν επισημάνει αυτήν τη μεγάλη απόκλιση, έκαναν ανοιχτά λόγο για «μαύρη αγορά», μέσω της οποίας σύγχρονα οπλικά συστήματα καταλήγουν σε παραστρατιωτικούς και ομάδες του οργανωμένου εγκλήματος, που διαπλέκονται με ισχυρά οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα στην Ουκρανία. Κάπως έτσι η ΝΑΤΟική στρατιωτική βοήθεια στην κυβέρνηση Ζελένσκι, μεταξύ άλλων και από την Ελλάδα, δεν τροφοδοτεί μόνο έναν άδικο ιμπεριαλιστικό πόλεμο που πληρώνουν οι λαοί, αλλά εξοπλίζει και εκείνους τους μηχανισμούς που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα συνεχίσουν να κάθονται στο σβέρκο του και μετά τον πόλεμο.

Από την στήλη “Από…μέρα σε…μέρα” του σημερινού Ριζοσπάστη

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: