Ο Τραμπ για τα πυρηνικά της Κορέας και τον Κιμ Γιονγκ Ουν: “Τον έχω μεγαλύτερο (τον πύραυλο)”

Με νέα ψύχραιμη τοποθέτησή του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, αναθερμαίνει το ψυχροπολεμικό κλίμα με την Κορέα, αποκαλύπτοντας παράλληλα το ψυχροχιουμοριστικό του οπλοστάσιο.

Με νέα ψύχραιμη τοποθέτησή του σε δημοφιλές Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, αναθερμαίνει το ψυχροπολεμικό κλίμα με την Κορέα, αποκαλύπτοντας παράλληλα το ψυχροχιουμοριστικό του οπλοστάσιο.

Ας ενημερώσει κάποιος τον Κιμ Γιονγκ Ουν από τους πεινασμένους υπηκόους του ότι κι εγώ έχω κουμπί στο γραφείο μου για τα πυρηνικά, αλλά είναι πολύ μεγαλύτερο κι ισχυρότερο από το δικό του. Και το δικό μου κουμπί λειτουργεί, λέει μεταξύ άλλων στο μήνυμά του ο Τραμπ, θυμίζοντας νεαρούς έφηβους που τις βγάζουν έξω να τις μετρήσουν. Με αγωνία περιμένουμε τις επόμενες τοποθετήσεις του στο ζήτημα, που αναμένεται να κινηθούν σε αντίστοιχα νηφάλιο μήκος κύματος: στο δικό μου δε χωράει, το δικό σου κολυμπάει κτλ…

Σημειώνουμε απλώς δύο πράγματα: πρώτον ότι αν το εξετάσει ψυχολογικά κανείς, αυτός που αρχίζει τις συγκρίσεις, είναι αυτός που έχει το σύνδρομο κατωτερότητας και το πρόβλημα επιβεβαίωσης -σε αντίθεση με τον Κιμ, που στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν είπε τίποτα εξωφρενικό, όσο κακή διάθεση κι αν έχει κανείς απέναντί του, όπως πχ τα δυτικά ΜΜΕ.

Το δεύτερον είναι πως μπορεί να μοιάζει πολύ δύσκολο να εντοπίσει κανείς την ουσία, με τα παραληρήματα του Τραμπ, αλλά η πολιτική των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων ακολουθεί σιδερένιους νόμους και κανόνες, κι είναι πολύ σοβαρό ζήτημα για να την καθορίζουν τα καπρίτσια ενός “τρελού”, “σατανικού” ηγέτη (επιχειρήματα που ήταν μέχρι πρόσφατα πολύ δημοφιλή στους κυβερνητικούς κύκλους, μέχρι την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στο Λευκό Οίκο).

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: