Ο Leonidas πάει Καπιτώλιο – Με μάσκα “μολών λαβέ” στα greeklish εμφανίστηκε βουλευτής των Ρεπουμπλικανών

Η φωτό δεν άργησε να γίνει αντιληπτή στα ελληνικά σόσιαλ, προκαλώντας τσουνάμι καζούρας προς την πιστή οπαδό του Τραμπ.

Αν νομίζατε ότι τα καλύτερα παρατράγουδα τα είδατε κατά την εισβολή στο Καπιτώλιο, μάθετε ότι τα μεγαλύτερα νούμερα είναι νόμιμα εκλεγμένα μέσα στο ίδιο το κτήριο, πράγμα που αποδεικνύει ότι υπάρχει σαφής αντιστοιχία επιπέδου αντιπροσώπων και αντιπροσωπευόμενων ψηφοφόρων. Ο λόγος εν προκειμένω για τη Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν, βουλευτή των Ρεπουμπλικανών που στο bio της στο τούιτερ δηλώνει φανατική οπαδός της οπλοχρησίας, κατά των αμβλώσεων και υπέρ του Τραμπ.

Η Γκριν, αφού μαζί με άλλους συναδέλφους της αρνήθηκε να βάλει μάσκα στη διάρκεια της εισβολής στο Καπιτώλιο, καταλήγοντας σε 3 τουλάχιστον μολύνσεις άλλων μέσα στο κτήριο, “αντεπιτέθηκε”, αναρτώντας στο λογαριασμό της μάσκα, με την ένδειξη “molon labe”, αποδεικνύοντας την ιδεολογική ηγεμονία της ταινίας “300” στην αμερικανική ακροδεξιά.

Το γεγονός πως αυτή η φράση γραμμένη στα greeklish δε σημαίνει τίποτε, επισημάνθηκε αμέσως από Έλληνες χρήστες, οι οποίοι συνέχισαν το “πανηγύρι” με τη μάσκα στα σχόλια, μεταξύ άλλων με αγγλικές “μεταφράσεις” του “όλα τα ‘χε η Μαριορή (Μάρτζορι), ο φερετζές της έλειπε” και άλλα τέτοια σε παρόμοιο κλίμα θυμηδίας.

https://twitter.com/mtgreenee/status/1349196216035381254

Η συγκινητική αφοσίωσης της βουλευτή στην αθάνατη ελληνική ηρωική ψυχή μας οδηγεί να της προτείνουμε και νέες ιδέες για το μέλλον, εμπνευσμένες από τα νέα ελληνικά αυτή τη φορά, όπως πχ. μάσκα “elate na ta parete” με φόντο τον Κώστα Πρέκα από την ομώνυμη αξέχαστη σκηνή.

Μετά από όλα αυτά, καθόλου εντύπωση δεν προκαλούν οι καταγγελίες της βουλευτή Mikie Sherill, ότι στις 5 Γενάρη, λίγες μέρες πριν την έφοδο στο Καπιτώλιο, συνάδελφοί της έκοβαν “αναγνωριστικούς περιπάτους” μέσα στο κτήριο με άτομα που στη συνέχεια συμμετείχαν στην εισβολή.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: