Νόμος το «δικαίωμα» στη μαστούρα

Από 1η Απρίλη η χρήση κάνναβης «για ψυχαγωγικούς σκοπούς», δηλαδή για να μαστουρώνουν οι νέες και οι νέοι, είναι νόμιμη στη Γερμανία… Ο ατομικός δικαιωματισμός με κρατική «ομπρέλα» στα καλύτερά του!..

Χορηγός

Από 1η Απρίλη η χρήση κάνναβης «για ψυχαγωγικούς σκοπούς», δηλαδή για να μαστουρώνουν οι νέες και οι νέοι, είναι νόμιμη στη Γερμανία. Για να γιορτάσουν μάλιστα την εφαρμογή του νέου νόμου, εκατοντάδες ξεχύθηκαν στους δρόμους του Βερολίνου με ένα τσιγαριλίκι στο χέρι, αποθεώνοντας το «δικαίωμά» τους στη μαστούρα.

Η κυβέρνηση του σοσιαλδημοκράτη Σολτς, σε συνεργασία με τους Πράσινους, δεν χρειάστηκε να το σκεφτεί πολύ. Στις προειδοποιήσεις μέρους της επιστημονικής κοινότητας ότι αυτό θα συντελέσει στη διαφήμιση και στην αύξηση της χρήσης, με επιπτώσεις στην ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των νέων και βέβαια με κοινωνικές συνέπειες, η κυβέρνηση απάντησε ότι στόχος της είναι να πατάξει τη «μαύρη αγορά» της κάνναβης, ενώ ικανοποιεί ταυτόχρονα το αίτημα οργανώσεων που είναι υπέρ της πλήρους απελευθέρωσης των ναρκωτικών.

Ο ατομικός δικαιωματισμός με κρατική «ομπρέλα» στα καλύτερά του! Το κράτος γίνεται ο μεγαλύτερος χορηγός της χρήσης ναρκωτικών, εξασφαλίζοντας με έναν σμπάρο δυο τρυγόνια: Από τη μια, μετατρέπει σε νόμιμη μπίζνα τα ναρκωτικά, δίνοντας υπόσταση σε σκοτεινά κυκλώματα του οργανωμένου εγκλήματος, με δισ. ευρώ τζίρους.

Και από την άλλη, σε συνθήκες επερχόμενης οικονομικής κρίσης και πολεμικής προπαρασκευής, παίρνει υπό την αιγίδα της τη ναρκωκουλτούρα, ενδεδυμένη με τον μανδύα του «προοδευτισμού», προωθώντας μια άκρως αντιδραστική και επικίνδυνη απόφαση όπως είναι η νομιμοποίηση της χρήσης.

 

Από την στήλη “Από…μέρα σε…μέρα” του σημερινού Ριζοσπάστη

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: