Να νομιμοποιηθούν το Σοσιαλιστικό Κίνημα Καζακστάν και το ΚΚ Καζακστάν που έχουν τεθεί εκτός νόμου

Το ΚΚΕ χαιρετίζει τις μεγάλες εργατικές απεργιακές κινητοποιήσεις και λαϊκές διαδηλώσεις στο Καζακστάν

Σε ανακοίνωσή του για τις λαϊκές κινητοποιήσεις στο Καζακστάν το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:

«Το ΚΚΕ χαιρετίζει τις μεγάλες εργατικές απεργιακές κινητοποιήσεις και λαϊκές διαδηλώσεις στο Καζακστάν ενάντια στην ακρίβεια, την ανεργία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση, τα άλλα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα στα οποία έχει οδηγήσει το καπιταλιστικό σύστημα εκατομμύρια ανθρώπους, 30 χρόνια μετά την αντεπαναστατική ανατροπή και τη διάλυση της ΕΣΣΔ.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στις χιλιάδες των εργαζομένων που, αψηφώντας το καθεστώς της αστυνομοκρατίας και της καταστολής, ξεχύθηκαν στους δρόμους, απαιτώντας την καλυτέρευση του βιοτικού επιπέδου τους, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στη ληστεία του ενεργειακού πλούτου της χώρας από τα μονοπώλια.

Απαιτούμε:

– Την απελευθέρωση όλων των διαδηλωτών, που συνέλαβε η αστυνομία, καθώς και την απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων.

– Την κατάργηση όλων των αντισυνδικαλιστικών – αντεργατικών νόμων, που έθεσαν εκτός νόμου εκατοντάδες σωματεία τα τελευταία χρόνια, στην προσπάθεια να ελεγχθεί από την κυβέρνηση το εργατικό – συνδικαλιστικό κίνημα.

 – Τη νομιμοποίηση του Σοσιαλιστικού Κινήματος Καζακστάν και του Κομμουνιστικού Κόμματος Καζακστάν, τα οποία έχουν θέσει εκτός νόμου οι αρχές της χώρας».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: