Μνημεία του Λένιν αναστήλωσαν σε δύο πόλεις της Ρωσίας οι κομμουνιστές

Tα μνημεία είχαν αποκαθηλωθεί εν μέσω έντονων αντιδράσεων παλιότερα, με τη συντριπτική πλειονότητα των κατοίκων να τάσσεται υπέρ της αποκατάστασής του.

Ένα αίτημα των τοπικών κοινωνιών εδώ και χρόνια υλοποιήθηκε χάρη στη συμβολή των κομμουνιστών στις ρωσικές επαρχίες του Μπέλγκοροντ και Περμ Κράι, οι οποίοι αναστήλωσαν κατεστραμμένα μνημεία του ηγέτη της Οχτωβριανής Επανάστασης, Βλαντιμίρ Ίλιτς Λένιν.

Το ένα από τα δύο μνημεία αποκαταστάθηκε στο χωριό Γκόρκι του Μπέλγκοροντ, όπου πριν μερικά χρόνια, το 2013, η τοπική αρχή είχε αποκαθηλώσει το γλυπτό. Στην τελετή των αποκαλυπτηρίων στις 23 Οκτώβρη, ανήμερα της Επανάστασης με το παλιό ημερολόγιο, παραβρέθηκε μεγάλη αντιπροσωπεία καθώς και υποστηρικτές του ΚΚΡΟ.

Ο Στανισλάβ Πανώφ, πρώτος γραμματέας της τοπικής οργάνωσης του ΚΚΡΟ στο Μπέλγκοροντ, μίλησε κατά την τελετή, σημειώνοντας πως “Μαζευτήκαμε σήμερα πραγματικά για χάρη της γιορτής – το θρίαμβο της σοβιετικής ιστορίας, του σοβιετικού κράτος”. Υποσχέθηκε επίσης πως η αναστήλωση και η διατήρηση της σοβιετικής ιστορίας θα συνεχιστούν.

Την ίδια μέρα στο Περμ Κράι του Κράσνοκαμσκι, κομμουνιστές, εργάτες κι άλλοι κάτοικοι της πόλης συμμετείχαν στην αποκατάσταση του τοπικού μνημείου του Λένιν, το οποίο είχε αποκαθηλωθεί κάποια χρόνια νωρίτερα, προκαλώντας μεγάλες αντιδράσεις μεταξύ των κατοίκων. Μάλιστα, σύμφωνα με τοπική δημοσκόπηση, πάνω από 80% των πολιτών συμφωνούν με την αναστήλωση του μνημείου.

Με πληροφορίες από idcommunism

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: