Μήνυμα του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ στο ΚΚ και τον λαό της Κούβας για τα 70 χρόνια από την επίθεση στην Μονκάδα

Η επέτειος της ηρωικής ενέργειας του Φιντέλ και των συντρόφων του στέλνει ένα επίκαιρο μήνυμα…πως κανένας αγώνας, καμία μάχη, που διεξάγουν οι λαϊκές δυνάμεις δεν πάει χαμένη, ακόμη κι όταν αυτή δε φέρνει άμεσα αποτελέσματα, δεν είναι άμεσα νικηφόρα.

Σε μήνυμα του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ στο Κομμουνιστικό Κόμμα και τον λαό της Κούβας για τα 70 χρόνια από την επίθεση στην Μονκάδα στις 26 Ιούλη αναφέρονται τα εξής:

Με αφορμή την 70ή επέτειο από την επίθεση στους στρατώνες της Μονκάδα, η οποία αποτέλεσε τη σπίθα που άναψε την αντίσταση που οδήγησε στην Επανάσταση του κουβανικού λαού κατά της μισητής δικτατορίας του Μπατίστα και τα δεσμά της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, απευθύνουμε συντροφικό χαιρετισμό στο Κομμουνιστικό Κόμμα και τον λαό της Κούβας.

Η επέτειος της ηρωικής ενέργειας του Φιντέλ Κάστρο και των συντρόφων του στέλνει ένα επίκαιρο μήνυμα στους εργαζόμενους όλου του κόσμου πως κανένας αγώνας, καμία μάχη, που διεξάγουν οι λαϊκές δυνάμεις δεν πάει χαμένη, ακόμη κι όταν αυτή δε φέρνει άμεσα αποτελέσματα, δεν είναι άμεσα νικηφόρα.

Σήμερα, που οι παγκόσμιοι συσχετισμοί δύναμης είναι αρνητικοί για τους λαούς, το μήνυμα της επίθεσης στη Μονκάδα είναι πως η εργατική τάξη, σε συμμαχία με τα άλλα λαϊκά στρώματα, μπορούν και πρέπει να αλλάξουν τους συσχετισμούς. Μπορούν και πρέπει να παλέψουν για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας και την οικοδόμηση της κοινωνίας χωρίς την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, το σοσιαλισμό – κομμουνισμό.

Με τις σκέψεις αυτές εκφράζουμε την αταλάντευτη αλληλεγγύη του ΚΚΕ στους κομμουνιστές και στον λαό της Κούβας. Κλιμακώνουμε τον αγώνα για την κατάργηση του βάρβαρου οικονομικού και εμπορικού αποκλεισμού και κάθε είδους κυρώσεων και μέτρων σε βάρος της Κούβας. Καταγγέλλουμε την επικίνδυνη κλιμάκωση της επιθετικότητας των ΗΠΑ και των συμμάχων τους ενάντια στην Κούβα, όπως εκφράζεται τα τελευταία χρόνια: με τα 243 μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση Τραμπ και αυτή του Μπάιντεν διατήρησε και επέκτεινε, με τα ιμπεριαλιστικά σχέδια σε βάρος του κουβανικού λαού, τον πόλεμο προπαγάνδας και fake news, την επαναφορά της Κούβας στη λίστα των «κρατών που υποστηρίζουν την τρομοκρατία» και, πολύ πρόσφατα, με το απαράδεκτο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου που απαιτεί να εφαρμοστούν πρόσθετες κυρώσεις σε βάρος του λαού της Κούβας. Στεκόμαστε στο πλευρό του κουβανικού λαού για την αναγνώριση του δικαιώματός του να καθορίζει το μέλλον του χωρίς εξωτερικές επεμβάσεις.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: