Μεγάλη διαδήλωση του ΕΚ Μασσαλίας κατά της σύλληψης αγωνιστή που αντιτάχθηκε στους φασίστες (ΦΩΤΟ)

Το μόνο συμπέρασμα που βγαίνει ειναι πως η αστυνομία προστατεύει της φασιστικές οργανώσεις της Γαλλίας από τις αντιδράσεις που προέρχονται από το εργατικό ταξικό κίνημα της χώρας

Το Εργατικό Κέντρο Μασσαλιας αποδεικνύει για ακόμα μια φορά πως αποτελεί φορέα ενός συλλογικού, ταξικού, μαχητικού πόλου της εργατικής τάξης της Γαλλίας.
Μετά την προχθεσινή δεύτερη συνεχόμενη σύλληψη του συντρόφου-συνδικαλιστή M.P., γραμματέα τοπικού γραφείου της CGT και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του ΕΚ Μασσαλίας, ιδιωτικού υπάλληλου σε εταιρία διανομής τύπου και χάρτου, μέσα σε μια βδομάδα, έγινε και η δεύτερη συνεχόμενη σύλληψη του κατά την διάρκεια της χθεσινής Σαββατιάτικης 23/03 αντιφασιστικής πορείας κάτα της φασιστικής οργάνωσης Bastion Social, που έχει απλώσει το δηλητήριο της στην Γαλλία, με αρκετές επιθέσεις σε πρόσφυγες ή και οργανώσεις και πρόσωπα που συμμετέχουν στον αντιφασιστικό αγώνα.
Η παρουσία των οργανωμένων συνδικαλιστών μαζί με τους συνειδητοποιημένους εργαζόμενους και αντιφασίστες της περιοχής, έδωσαν βροντερό παρόν, σήμερα το πρωί, μπροστά στο αστυνομικό τμήμα κράτησης του συντρόφου M.P. 
Με τη μαζική παρουσία του κόσμου να φέρνει σε δύσκολη θεση τις τοπικές αρχές, η απελευθέρωση του συντρόφου επετεύχθη κατά τις 12  το μεσημέρι, αν και η διαδικασία από την εισαγγελία δεν αποτράπηκε και θα του απαγγελθούν κατηγορίες τις επόμενες ημέρες. Έχει δοθεί εκ νέου ραντεβού από το ΕΚ Μασσαλιας για να αποτρέψουν και τη διαδικασία της εισαγγελικής έρευνας τις επόμενες ημέρες κατά του M.P. 
Το μόνο συμπέρασμα που βγαίνει ειναι πως η αστυνομία προστατεύει της φασιστικές οργανώσεις της Γαλλίας από τις αντιδράσεις που προέρχονται από το εργατικό ταξικό κίνημα της χώρας. Η κυβέρνηση Μακρόν φέρει πλήρη ευθύνη για τις προληπτικές συλλήψεις στις οποίες  έχει δώσει εντολή να επιδίδονται οι αστυνομικές αρχές. Το συγκεκριμένο γεγονός δεν ειναι μεμονωμένο. Αρκετοί πολίτες, συνδικαλιστές και αντιφασίστες βρίσκονται στο εδώλιο των δικαστηρίων για τον αντιφασιστικό τους αγώνα.
Α.Π.
Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: