Λιμενεργάτες στο Λιβόρνο αρνήθηκαν να φορτώσουν πλοίο με όπλα για το Ισραήλ

Λιμενεργάτες στο Λιβόρνο της Ιταλίας και το συνδικάτο τους, που ανήκει στην ιταλική Ένωση Συνδικάτων Βάσης (USB), αρνήθηκαν την Παρασκευή να φορτώσουν πλοίο που προοριζόταν να μεταφέρει όπλα στο Ισραήλ, δηλώνοντας πως δε θα γίνουν συνένοχοι στη σφαγή του παλαιστινιακού λαού.

Την ώρα που συνεχίζεται στη χώρα μας και διεθνώς μια επαίσχυντη εκστρατεία προπαγάνδας, που προσπαθήσει να παρουσιάσει το Ισραήλ ως “αμυνόμενο” απέναντι στην “επιθετικότητα” των Παλαιστινίων, Ιταλοί λιμενεργάτες στο Λιβόρνο, μια πόλη γνωστή για την πλούσια ιστορία του σε εργατικούς και πολιτικούς αιώνες, διατράνωσαν την αντίθεσή τους στο να μεταφέρουν εξοπλισμό προς το Ισραήλ.

Μέσω του συνδικάτου τους USB, οι εργαζόμενοι στο λιμάνι εξήγγειλαν προς πάσα κατεύθυνση πως δε θα φόρτωναν το πλοίο Asiatic Island, που κατέφτασε την Παρασκευή στο λιμάνι τους με προορισμό το Άσχοντ του Ισραήλ, κατάφορτα με εκρηκτικά και όπλα. Παράλληλα, προσέφυγαν προς το λιμενικό, τις αρχές του λιμανιού και την επιθεώρηση εργασίας, επισημαίνοντας πως, πέρα από το ζήτημα πως το φορτίο αυτό θα χρησιμοποιηθεί για να συνεχιστεί το λουτρό αίματος στην Παλαιστίνη, τίθενται και θέματα ασφάλειας και προστασίας των ίδιων των εργαζομένων.

Παρόμοια δράση έχει ήδη σημειωθεί στο λιμάνι της Γένοβας, ενώ παράλληλα το συνδικάτο συμμετείχε χθες σε διαδήλωση αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό που πραγματοποιήθηκε στο Λιβόρνο, με κεντρικό αίτημα τον τερματισμό του βομβαρδισμού της Γάζας και των παράνομων εποικισμών στα κατεχόμενα εδάφη. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το συνδικάτο, καταλήγει πως “Το να υπάρχει δουλειά είναι σημαντικό, ιδιαίτερα αυτή τη στιγμή, αλλά αυτό δεν μπορεί να μας κάνει να κλείνουμε τα μάτια, ή ακόμα χειρότερα να γινόμαστε συνένοχοι, σε συνεχείς σφαγές σε βάρος του άμαχου πληθυσμού”.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: