Λευτεριά στον Πάμπλο Χασέλ! – Ένας χρόνος από την σύλληψη-απαγωγή του από το Ισπανικό κράτος

Το πανό με το σύνθημα “λευτεριά στον Πάμπλο” αναρτήθηκε στα γραφεία της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου, όπου η αστυνομία εισέβαλε για να απαγάγει τον Πάμπλο Χάσελ, ένα χρόνο πριν. Το Σάββατο 19 Φλεβάρη, θα γίνουν μαζικές διαδηλώσεις με αίτημα τη γενική αμνηστία, σε μια σειρά πόλεις της Καταλονίας και της Ισπανίας.

Δε μπορείτε να με νικήσετε, φασίστες
Δε θα αποφύγετε να βγουν χιλιάδες και χιλιάδες που αντιστέκονται
Θα παραμείνω επαναστάτης
Στηρίζοντας τους επαναστάτες
Αυτά που λέω τα πιστεύουν πολλοί στις γειτονιές

Αυτοί οι στίχοι από ένα τραγούδι του Πάμπλο συνοδεύουν τις εικόνες από το παρακάτω βίντεο. Το αλιεύσαμε από την Πλατφόρμα Στήριξης και Αλληλεγγύης στον Πάμπλο Χασέλ, και δείχνει τη στιγμή που οι σύντροφοί του αναρτούν ένα πανό με την μορφή του και το λιτό σύνθημα “Λευτεριά στον Χασέλ”

Το πανό κρέμεται από τα παράθυρα των γραφείων της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου, στο οποίο εισέβαλε η αστυνομία για να συλλάβει (ή μάλλον να απαγάγει, όπως διορθώνουν οι σύντροφοι του Πάμπλο) τον κομμουνιστή καλλιτέχνη, γιατί θεωρούσαν επικίνδυνα όσα έγραφε δημόσια και όσα έλεγε στους στίχους των τραγουδιών του.

https://twitter.com/LlibertatHasel/status/1493882861983830019

Ένα χρόνο μετά, ο αγώνας συνεχίζεται. Και δεν αφορά μόνο τον Πάμπλο, αλλά βάζει ως αίτημα τη γενική αμνηστία και την ανατροπή των καταπιεστικών νόμων. Με αυτές τις αιχμές κυκλοφορεί και το κάλεσμα για μαζικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας, σε μια σειρά πόλεις της Καταλονίας -και όχι μόνο- στις 19 Φλεβάρη.

Ο ένας χρόνος χωρίς τον Πάμπλο, ήταν ένας ακόμα χρόνος χωρίς ελευθερία.
Αλλά ο αγώνας συνεχίζεται ως την τελική νίκη.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: