“Koυνήστε τον κ… σας, μόνο οι ισχυρότεροι επιβιώνουν” – Παραιτήθηκε δήμαρχος στο Τέξας που επιτέθηκε στους πολίτες που ζήτησαν βοήθεια στα χιόνια

Σε ένα παραλήρημα κοινωνικού δαρβινισμού, ο ρεπουμπλικανός Μπόιντ ισχυρίστηκε κυνικά πως “μόνο οι ισχυροί θα επιβιώσουν” και χαρακτήρισε όσους ζητούν βοήθεια προϊόν “σοσιαλιστικής διακυβέρνησης”. 

Η πολιτεία του Τέξας στο νότο των ΗΠΑ κάθε άλλο παρά συνυφασμένη με κακοκαιρία είναι, λόγος για τον οποίο το κύμα χιονιού και παγετού που πλήττει την περιοχή τις τελευταίες μέρες βρήκε απόλυτα απροετοίμαστους τους κατοίκους, που βιώνουν δύσκολες ώρες, καθώς 21 άνθρωποι ήδη έχουν χάσει τη ζωή τους από το κρύο και εκατομμύρια νοικοκυριά βρίσκονται στο σκοτάδι, κάποια εδώ και δύο μέρες. Το πρόβλημα βρίσκεται φυσικά και στην έλλειψη υποδομών, καθώς το ιδιωτικοποιημένο ηλεκτρικό δίκτυο του Τέξας δεν είναι καν διασυνδεδεμένο με τα υπόλοιπα δυο δίκτυα που καλύπτουν ανατολικές και δυτικές πολιτείες ώστε να συνδράμουν σε αυτή την περίπτωση.

Ένας δήμαρχος στην πόλη Κολοράντο ωστόσο, απέδειξε ότι μπορεί να φτάσει μέχρι τέλους τη λογική της ατομικής ευθύνης, επιτιθέμενος σε όσους δημότες διαμαρτύρονται για την κατάσταση, αλλά και την έλλειψη βοήθειας από τη δημοτική αρχή. Ο μαινόμενος δήμαρχος, με ανάρτησή του στο Facebook, καταφέρθηκε κατά των δημοτών και ψηφοφόρων του, αποκαλώντας τους “τεμπέληδες”, και προτρέποντάς τους “να κουνήσουν τον κώλο τους και να φροντίσουν την οικογένειά τους”.

Ξεπλένοντας τους ιδιώτες, αλλά και τις δικές του ευθύνες, ισχυρίστηκε πως “η πόλη και η κομητεία, μαζί με τις εταιρείες ηλεκτρισμού ή οποιασδήποτε άλλης υπηρεσίας, δε σας χρωστάνε τίποτα! Έχω σιχαθεί τους ανθρώπους που ζητάνε αναθεματισμένη ελεημοσύνη”, ενώ σε άλλο σημείο η προτροπή του ήταν “Πάτε στον πάτο ή κολυμπήστε, είναι δική σας επιλογή”.

Μάλιστα, ο Τιμ Μπόιντ ισχυρίστηκε πως οι οικογένειες θα έπρεπε να έχουν “στρατηγικό σχέδιο” για περιπτώσεις σαν αυτή, κατηγορώντας την κακή τους ανατροφή για την τεμπελιά τους: “Αν δεν έχετε ηλεκτρισμό σηκώνεστε και σκέφτεστε ένα στρατηγικό σχέδιο για να κρατήσετε ζεστή και ασφαλή την οικογένειά σας. Αν δεν έχετε νερό τα βγάζετε πέρα χωρίς αυτό και σκέφτεστε πρωτότυπα για να βρείτε νερό για την οικογένειά σας. Αν κάθεστε στο σπίτι μες στο κρύο γιατί δεν έχετε ρεύμα και κάθεστε περιμένοντας κάποιον να σας σώσει είναι γιατί η τεμπελιά σας είναι άμεσο αποτέλεσμα της ανατροφής σας!”.

Σε ένα παραλήρημα κοινωνικού δαρβινισμού, ο ρεπουμπλικανός Μπόιντ ισχυρίστηκε κυνικά πως “μόνο οι ισχυροί θα επιβιώσουν και οι αδυναμοί θα εξαφανιστούν” και χαρακτήρισε όσους ζητούν βοήθεια προϊόν “σοσιαλιστικής διακυβέρνησης”.

Όπως είναι φυσικό, η ανάρτηση προκάλεσε σάλο στο μικρό δήμο των 4000 κατοίκων, μεγάλο μέρος των οποίων ηλικιωμένοι που παρέμειναν αβοήθητοι στην παγωνιά χωρίς  ρεύμα. Ο Μπόιντ αναγκάστηκε να παραιτηθεί, λέγοντας πως “ποτέ δεν ήθελε να προσβάλει τους ηλικιωμένους κι όσους έχουν πραγματική ανάγκη βοήθειας”, αλλά μιλούσε “μόνο για όσους είναι πολύ τεμπέληδες για να υπερασπιστούν τον εαυτού τους” κι οι οποίοι δεν “πρέπει να λάβουν ελεημοσύνη”, κάνοντας λόγο για κάποιες “ατυχείς εκφράσεις” που χρησιμοποίησε.

Αργότερα, σε άλλη του ανάρτηση, ο Μπόιντ, επιχείρησε να αυτοθυματοποιηθεί, υποστηρίζοντας πως απολύθηκε η σύζυγός του λόγω του περιστατικού και πως η οικογένειά τους είναι θύμα παρενόχλησης. Στην πραγματικότητα, ο Μπόιντ απλά πλήρωσε την υπερβολική του “ειλικρίνεια”, καθώς είπε φωναχτά αυτό που σκέφτονται οι θιασώτες της ελεύθερης αγοράς και δεν τολμούν να πουν δημόσια.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: