Koρίτσι από τη Γάζα παίζει μαζί με τον πατέρα του το Bella Ciao με παραδοσιακά όργανα (VIDEO)

Μέσα στον παγκόσμιο υπερπληθωρισμό Bella Ciao, αυτή η εκδοχή είναι μια από τις λίγες που πραγματικά αποδίδουν στην ολότητά του το νόημα του τραγουδιού

Μια από τις πιο όμορφες εικόνες των δύσκολων αυτών ημερών μας ήλθε από τη Γάζα, που δίνει τη δική της διπλή μάχη ενάντια στον κορονοϊό, αλλά και διαχρονικά ενάντια στην ισραηλινή κατοχή. Ένα μικρό κορίτσι, μαζί με τον πατέρα του, φορώντας παλαιστινιακές μαντίλες, παίζουν το εμβληματικό τραγούδι της ιταλικής αντίστασης σε παραδοσιακά όργανα, όπως το ούτι και το κανονάκι. Το βίντεο έχει κυκλοφορήσει εδώ και κάποιες μέρες, αλλά έγινε βάιραλ από χθες, ίσως γιατί συνδέθηκε και με την επέτειο της απελευθέρωσης της Ιταλίας από τους παρτιζάνους στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Σε κάθε περίπτωση μέσα στον παγκόσμιο υπερπληθωρισμό Bella Ciao, αυτή η εκδοχή είναι μια από τις λίγες που πραγματικά αποδίδουν στην ολότητά του το νόημα του τραγουδιού και τιμούν την ιστορική μνήμη που αυτό κουβαλάει.

Palestinian Girl Plays Bella Ciao With Father

From Gaza to Italy. A young Palestinian girl plays a version of the Italian resistance song "Bella Ciao" with her father on the Qanun and the Oud.

Gepostet von Redfish am Samstag, 25. April 2020

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: