Κομμουνιστικό Κόμμα Βενεζουέλας: Επείγουσα έκκληση για λαϊκή κινητοποίηση ενάντια στην ιμπεριαλιστική επιθετικότητα

Καλούμε να εγκαθιδρυθεί εργατο-αγροτικός, κοινοτικός και λαϊκός έλεγχος των διαδικασιών παραγωγής, εμπορίας και διανομής και να ενισχυθούν τα εθνικά σχέδια βιομηχανοποίησης. Καλούμε ακόμα για μια πραγματική αγροτική επανάσταση που θα εξαλείψει οριστικά την εξάρτηση, την εκμετάλλευση και τον αντιπατριωτικό αδίστακτο εκβιασμό από τους ιστορικούς εχθρούς του λαού της Βενεζουέλας και του κόσμου.

Κομμουνιστικό Κόμμα Βενεζουέλας: Επείγουσα έκκληση για λαϊκή κινητοποίηση ενάντια στην ιμπεριαλιστική επιθετικότητα.

ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ!

 

Τα πολιτικά κόμματα και τα κοινωνικά κινήματα που υπογράφουμε παρακάτω, μέλη του Λαϊκού Αντιιμπεριαλιστικού και Αντιφασιστικού Μετώπου (FPAA), καταδικάζουμε την επίθεση του αμερικανικού ιμπεριαλισμού, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την ομάδα της Λίμα, εναντίον του έθνους μας. Οι ενέργειές τους αντιπροσωπεύουν μια πράξη πρόκλησης και παρέμβασης που παραβιάζει την κυριαρχία και την ειρήνη της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής.

Οι στόχοι της επιθετικότητας και των επιθέσεων από το διεθνές κεφάλαιο και τους εκπροσώπους των ντόπιων δυνάμεων της Δεξιάς  ενάντια στην εθνική αξιοπρέπεια και την ευημερία του λαού της Βενεζουέλας δεν είναι πλέον μυστικό για κανέναν. Η αστική τάξη των Ηνωμένων Πολιτειών, τα μεγάλα εγχώρια καπιταλιστικά μονοπώλια και τα κόμματά τους, έχουν δράσει κατά των αγροτών, των εργατών και των κοινοτήτων στη Βενεζουέλα και τη Λατινική Αμερική για περισσότερο από μισό αιώνα.

Η ιμπεριαλιστική επίθεση έχει ενταθεί σημαντικά τις τελευταίες δεκαετίες της πολιτικής διαδικασίας της Βενεζουέλας. Δεν περιλαμβάνει μόνο πολιτικές συνωμοσίες, απόπειρες δολοφονίας και σχέδια εθνικού διαμελισμού για την κατοχή γεωγραφικών περιοχών από πετρελαϊκές και μεταλλευτικές επιχειρήσεις, αλλά και οικονομικό σαμποτάζ, εξωπραγματική αύξηση των τιμών των βασικών προϊόντων, μποϋκοτάζ στις μεταφορές, αναρχία και χιλιάδες άλλες καταχρήσεις που διαπράττονται καθημερινά από την φιλοϊμπεριαλιστική Δεξιά. Είναι γνωστό ότι για την επίτευξη αυτών των σχεδίων, η Δεξιά εκμεταλλεύεται την ατιμωρησία και άλλα κυβερνητικά λάθη.

Τους τελευταίους μήνες τα απομονωτικά τους σχέδια και οι οικονομικο-στρατιωτικές προκλήσεις έχουν εισέλθει σε νέα φάση,  περικυκλωνόντας το έθνος της Βενεζουέλας, για να δώσουν το τελικό χτύπημα κατά της Mπολιβαριανής διαδικασίας και της πρωτοπορίας της. Οι ιμπεριαλιστές και οι λακέδες τους, πιεσμένοι από την τεράστια και παρατεταμένη διαρθρωτική κρίση τους, θεωρούν ότι έχει έρθει η κατάλληλη στιγμή να χτυπήσουν τους αγώνες του λαού της Βενεζουέλας στη βάση τους, να καταστρέψουν τα κοινωνικά προγράμματα, να στριμώξουν το λαό και να ανατρέψουν τη Μπολιβαριανή κυβέρνηση με οποιοδήποτε τρόπο. Σε αυτά τα σχέδια έχουν δώσει το πράσινο φως οι πραξικοπηματίες, που προωθούνται από τον ιμπεριαλισμό των ΗΠΑ, τους υποτελείς τους στη Λατινική Αμερική, καθώς και από τη μη πατριωτική Δεξιά στο έδαφος της Βενεζουέλας.

 

 

Η πολιτική της πραγματοποίησης ενός παρεμβατικού πραξικοπήματος που αναπτύχθηκε από την ιμπεριαλιστική κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών, την Ευρωπαϊκή Ένωση και από την επαίσχυντη συνεργασία ενός αριθμού λατινοαμερικανικών κυβερνήσεων επικεντρώνει τώρα τον στόχο της σε μια επιθετική στρατιωτικο-πολιτική προπαγανδιστική εκστρατεία, κρυμμένη πίσω από τη λεγόμενη “ανθρωπιστική βοήθεια” που επιδιώκει να δικαιολογήσει την εισβολή στη χώρα μας.

Καταδικάζουμε τα ιμπεριαλιστικά σχέδια της λεηλασίας των φυσικών μας πόρων και της ιδιωτικοποίησής τους, δημόσια δηλωμένα από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ομάδα της Λίμα, τα FEDECAMARAS-VENAMCHAM [Εμπορικά και Βιομηχανικά Επιμελητήρια] και την Εθνική Συνέλευση με απαξία και σε σκηνοθεσία της ομάδας Γκουαϊδό.

Εμείς, μέλη του FPAA, καλούμε για προετοιμασία, οργάνωση και λαϊκή κινητοποίηση. Απαιτούμε σιδηρά πυγμή από την κυβέρνηση εναντίον των σαμποτέρ, των παρεμβατιστών και των τρομοκρατών, την άμεση φυλάκιση των κερδοσκόπων. Απαιτούμε την εφαρμογή των άρθρων 113 και 114 του Συντάγματος της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στους μονοπωλιακούς κερδοσκόπους ειδικότερα και στο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Καλούμε να εγκαθιδρυθεί εργατο-αγροτικός, κοινοτικός και λαϊκός έλεγχος των διαδικασιών παραγωγής, εμπορίας και διανομής και να ενισχυθούν τα εθνικά σχέδια βιομηχανοποίησης. Καλούμε ακόμα για μια πραγματική αγροτική επανάσταση που θα εξαλείψει οριστικά την εξάρτηση, την εκμετάλλευση και τον αντιπατριωτικό αδίστακτο εκβιασμό από τους ιστορικούς εχθρούς του λαού της Βενεζουέλας και του κόσμου.

 

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

 

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ

ΚΟΜΜΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΚΙΝΗΜΑ GAYONES

 

Καράκας, 20 Φλεβάρη 2019

 

Πηγή 

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: