Κομμουνιστική Πρωτοβουλία Κύπρου για εξελίξεις στην Υεμένη: Να δυναμώσουμε ακόμα περισσότερο το αίτημα για  απεμπλοκή της Κύπρου από τους Ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή

Η Κομμουνιστική Πρωτοβουλία Κύπρου είχε προειδοποιήσει εγκαίρως για αυτές τις εξελίξεις

ΗΠΑ και Βρετανία επιβεβαίωσαν το ξεκίνημα αεροπορικών επιδρομών στην Υεμένη από το έδαφος  της Κύπρου (βάσεις Ακροτηρίου), νωρίς τα ξημερώματα με επίκεντρο αναφοράς τους εμπορικούς  διαδρόμους (SLOC). Οι επιθέσεις έχουν την επίσημη υποστήριξη Αυστραλίας, Ολλανδίας, Καναδά και  Μπαχρέιν. 

Η Κομμουνιστική Πρωτοβουλία Κύπρου είχε προειδοποιήσει εγκαίρως για αυτές τις εξελίξεις όταν  προ ημερών σε ανακοίνωση σημείωνε: 

«Δυστυχώς το νησί μας, για ακόμα μια φορά, μπαίνει στο μάτι του κυκλώνα λόγω των Αγγλικών  στρατιωτικών βάσεων στο Ακρωτήρι, όπου σταθμεύουν Νατοϊκά πολεμικά αεροπλάνα, που  φαίνεται ότι θα χρησιμοποιηθούν για τις επιθέσεις στην Υεμένη. Αυτό βάζει σε άμεσο κίνδυνο  την Κύπρο και τον λαό μας, αφού οι Αγγλικές βάσεις, και όχι μόνο, μπαίνουν στο στόχαστρο  αντιποίνων». 

Με βάση τις τελευταίες εξελίξεις θέλουμε να δυναμώσουμε ακόμα περισσότερο το αίτημα για  απεμπλοκή της Κύπρου από τους Ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή και να καλέσουμε εκ  νέου σε δυναμική παρουσία στην συγκέντρωση στις Βάσεις Ακρωτηρίου, την Κυριακή 14/1, στις 11:00  π.μ. που διοργανώνει το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ). 

Κομμουνιστική Πρωτοβουλία Κύπρου

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: