Κομμουνιστική Πρωτοβουλία Κύπρου: Καμία εμπλοκή στους πολεμικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ και ΝΑΤΟ στην Υεμένη

“Δυστυχώς το νησί μας, για ακόμα μια φορά, μπαίνει στο μάτι του κυκλώνα λόγω των Αγγλικών  στρατιωτικών βάσεων στο Ακρωτήρι, όπου σταθμεύουν Νατοϊκά πολεμικά αεροπλάνα, που φαίνεται  ότι θα χρησιμοποιηθούν για τις επιθέσεις στην Υεμένη. Αυτό βάζει σε άμεσο κίνδυνο την Κύπρο και  τον λαό μας…”

Τα Τύμπανα του πολέμου ηχούν ακόμα πιο δυνατά στην περιοχή μας 

Σύμφωνα με χθεσινό άρθρο των “Times”, ο βρετανικός στρατός σχεδιάζει πυραυλικές και  αεροπορικές επιθέσεις κατά θέσεων των Χούθι στην Υεμένη, με πρόσχημα την προστασία της  ναυσιπλοΐας στην νευραλγική περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, που  επικαλείται η βρετανική εφημερίδα, το Ηνωμένο Βασίλειο θα συνεργαστεί με τις ΗΠΑ κι άλλες  ευρωπαϊκές χώρες προκειμένου να εξαπολύσουν την επίθεση κατά στόχων που έχουν ήδη μελετηθεί,  είτε στη θάλασσα είτε στην ίδια την Υεμένη. Αυτό τον σχεδιασμό έρχεται να επιβεβαιώσει και  πρόσφατο δημοσίευμα των “New York Times”, όπου ο Τζο Μπάιντεν φέρεται πιέζεται για να εγκρίνει  τα σχέδια για επίθεση στην Υεμένη. Αυτές οι εξελίξεις έρχονται να πατήσουν πάνω στον πρόσφατο  θάνατο δέκα μαχητών των Χούθι από πυρά Αμερικανών. 

Δυστυχώς το νησί μας, για ακόμα μια φορά, μπαίνει στο μάτι του κυκλώνα λόγω των Αγγλικών  στρατιωτικών βάσεων στο Ακρωτήρι, όπου σταθμεύουν Νατοϊκά πολεμικά αεροπλάνα, που φαίνεται  ότι θα χρησιμοποιηθούν για τις επιθέσεις στην Υεμένη. Αυτό βάζει σε άμεσο κίνδυνο την Κύπρο και  τον λαό μας, αφού οι Αγγλικές βάσεις, και όχι μόνο, μπαίνουν στο στόχαστρο αντιποίνων. 

Η οποιαδήποτε εμπλοκή της χώρας μας στους σχεδιασμούς του Ισραήλ για εδαφική επέκταση, στον  ανταγωνισμό της ΕΕ και του ΝΑΤΟ με Ρωσία και Κίνα για το ποιος θα κυριαρχήσει στην Ανατολική  Μεσόγειο, την ίδια ώρα που φουντώνουν οι πολεμικές εστίες ανά το παγκόσμιο, μόνο δεινά μπορεί  να φέρει στον λαό μας, και όχι ασφάλεια. 

Είναι επιτακτική η ανάγκη να δυναμώσει η πάλη μας για: 

–Να κλείσουν όλες οι βάσεις του θανάτου και να αποχωρήσουν όλοι οι ξένοι στρατοί. • Απεμπλοκή της χώρας μας από τη σφαγή στην Παλαιστίνη. 

–Να τερματιστεί το μακελειό στην Γάζα και να αναγνωριστεί το παλαιστινιακό κράτος.

Κομμουνιστική Πρωτοβουλία Κύπρου

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: