Κομμουνιστική Πρωτοβουλία Κύπρου: Δίκαιος ο ξεσηκωμός των αγροτών σε Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία, Βέλγιο, Ελλάδα!

“Οι Κύπριοι μικρομεσαίοι αγρότες πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα από την ίδια τη ζωή για την ΕΕ,  μακριά από εκφοβισμούς και εκβιαστικά διλήμματα. Να αντιταχθούν ενάντια σε όσους τους  καλλιεργούν αυταπάτες και συνεχίζουν να επιμένουν ότι η ΕΕ είναι μονόδρομος και ότι στα πλαίσια  της μπορεί να διαπραγματευτούμε καλύτερες μέρες.”

Αγροτικός ξεσηκωμός σε Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία, Βέλγιο, Ελλάδα!  

Στενάζουν οι βιοπαλαιστές αγρότες κάτω από τη μπότα των βίαιων πολιτικών της Ευρωπαϊκής  Ένωσης. Υποφέρουν και ξεκληρίζονται, αυτοί που για να μπορέσουν να επιβιώσουν την οικογένεια  τους παρέχοντας παράλληλα τρόφιμα στους λαούς ολης της γης, δεν γνωρίζουν από ωράρια,  καύσωνες, μπόρες ή παγωνιές.  

Η Κομμουνιστική Πρωτοβουλία Κύπρου στέκεται αλληλέγγυα, στηρίζει και χαιρετίζει τις μεγάλες  αγωνιστικές αγροτικές κινητοποιήσεις των τελευταίων εβδομάδων. Είναι δίκαιος ο αγώνας των  αγροτών, είναι ξεσηκωμός επιβίωσης, είναι ταυτόχρονα ξεσηκωμός προστασίας της επισιτιστικής  ασφάλειας και επάρκειας για τους λαούς!  

Εκατομμύρια μικρομεσαίοι αγρότες στην επικράτεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, βιώνουν αβάσταχτα  προβλήματα, εξαιτίας των πολιτικών που απορρέουν από τη λεγόμενη πράσινη ανάπτυξη, αλλά  πρώτα και κύρια είναι απότοκο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) και των εμπορικών συμφωνιών  με πολυεθνικές τροφίμων που εκμεταλλεύονται ασύδοτα απέραντες εκτάσεις γης στη Λατινική  Αμερική. 

Η σημερινή Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως και όλες μέχρι σήμερα ΚΑΠ – τις  επιπτώσεις των οποίων βιώνουμε και στην Κύπρο – αποτελεί ουσιαστικά ένα από τα εργαλεία μέσω  του οποίου η ΕΕ των μονοπωλίων και οι αστικές κυβερνήσεις των κρατών μελών απελευθερώνουν  τον ανταγωνισμό, επιταχύνουν βίαια τη συγκεντροποίηση γης και παραγωγής στα χέρια  μεγαλογαιοκτήμονων, μεγαλοαγροτών, επιχειρηματικών ομίλων και πολυεθνικών εταιρειών στον  τομέα των τροφίμων.  

Αυτό, έχει τεράστιες συνέπειες και στη Κύπρο. Από την ένταξη μας στην ΕΕ μέχρι σήμερα, να  επιτελείται μια τεράστια συγκεντροποίηση γης και παραγωγής, με χιλιάδες μικρομεσαίους αγρότες  να οδηγούνται εκτός παραγωγής, στο ξεκλήρισμα και την εξαθλίωση, ενώ αρκετοί άλλοι να είναι  μπροστά στο φάσμα της εγκατάλειψης των χωραφιών και των ζώων τους, μη αντέχοντας άλλο το  κόστος παραγωγής και τις μη αμειπτικές τιμές των προϊόντων τους.   

Οι Κύπριοι μικρομεσαίοι αγρότες πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα από την ίδια τη ζωή για την ΕΕ,  μακριά από εκφοβισμούς και εκβιαστικά διλήμματα. Να αντιταχθούν ενάντια σε όσους τους  καλλιεργούν αυταπάτες και συνεχίζουν να επιμένουν ότι η ΕΕ είναι μονόδρομος και ότι στα πλαίσια  της μπορεί να διαπραγματευτούμε καλύτερες μέρες. Το μόνο που μπορεί να είναι διαπραγματεύσιμο  εντος ΕΕ είναι το είδος και το ποσοστό της ληστείας σε βάρος του λαού. Αυτό όμως δεν μπορεί να  είναι το μέλλον του λαού που παράγει τον πλούτο της χώρας, της κάθε χώρας! 

Κομμουνιστική Πρωτοβουλία Κύπρου 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: