Κάθε ρουκέτα έχει διεύθυνση, οι βόμβες του Ισραήλ σκορπούν αγάπη μόνο…

Μόνο οι βομβαρδισμοί του κράτους του Ισραήλ το τελευταίο δεκαήμερο έχουν ως τραγικό απολογισμό εκατοντάδες κατεστραμμένα σπίτια και 50 χιλιάδες εκτοπισμένους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας.

Η προπαγάνδα του κράτους του Ισραήλ εμφανίζει τους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας ως επικίνδυνους τρομοκράτες, βαφτίζοντας τα θύματα θύτες. Έφτασε μάλιστα στο σημείο να κωδικοποιήσει το βασικό της επιχείρημα με ένα απλοϊκό γραφικό και εικονίδια στο Twitter και με την κλασική συνταγή της επίκλησης στο συναίσθημα.

Οι ρουκέτες που εκτοξεύονται από τη Λωρίδα της Γάζας έχουν διευθύνσεις, ανθρώπινους στόχους και θύματα. Αντιθέτως, οι βομβαρδισμοί του κράτους του Ισραήλ έχουν χαρακτήρα “αυτοάμυνας” και προασπίζουν την τάξη και το γενικό καλό στην περιοχή…

Άραγε υπάρχει κάποιο εικονίδιο με κατεστραμμένα σπίτια, για να δείξει το μέγεθος της καταστροφής από τις δολοφονικές επιθέσεις του Ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας, που ζει σε καθεστώς Απαρτχάιντ;

Εφόσον οι επίσημες αρχές αναφέρονται σε διευθύνσεις και κατοικίες, ας δούμε μερικά συγκεκριμένα στοιχεία, που αφορούν μόνο τις τελευταίες ημέρες και τον τραγικό απολογισμό των δολοφονικών επιθέσεων του Ισραήλ στη Γάζα.

Γάζα: 212 νεκροί, 1.307 τραυματίες, 61 νεκρά παιδιά, 58 χιλιάδες εκτοπισμένοι, πάνω από 500 κατεστραμμένα σπίτια. Αντίστοιχη εικόνα υπάρχει και στη Δυτική Όχθη, ενώ οι συγκρίσεις με την αντίστοιχη κατάσταση στο Ισραήλ είναι καταλυτικές για τον ανισόμετρο χαρακτήρα των επιθέσεων που δεν μπορούν προφανώς να συμψηφιστούν, με την άθλια τακτική των ίσων αποστάσεων.

Αν πάλι κάποιος πιστεύει ότι οι στατιστικές είναι ξερά στοιχεία, υπάρχει και η δύναμη της εικόνας, που αποτυπώνει ό,τι δεν μπορεί να χωρέσει σε κάποιους αριθμούς.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: