“Καταδικάζει τη βία μπροστά από σημαία του ΝΑΤΟ” – Το ΚΚ Εργαζομένων της Ισπανίας κατακεραυνώνει την υπουργό άμυνας για τη στήριξη στις δυνάμεις καταστολής (VIDEO)

Την “αναγνώρισή” της στο έργο των δυνάμεων καταστολής πρόσφερε η υπουργός άμυνας Μαργκαρίτα Ρόμπλες, ενοχοποιώντας παράλληλα τους διαδηλωτές υπέρ του Πάμπλο Ασέλ ως επιτιθέμενους “στα κλειδιά της δημοκρατίας”.

Kαυστική ανάρτηση έκανε το ΚΚ Εργαζομένων της Ισπανίας, με αφορμή τηλεοπτική εμφάνιση της Υπουργού Άμυνας της Ισπανίας, Μαργκαρίτα Ρόμπλες, η οποία, με αφορμή τις συνεχιζόμενες διαδηλώσεις για την απελευθέρωση του ράπερ Πάμπλο Ασέλ σε μια σειρά πόλεις της Ισπανίας, με επίκεντρο τη Βαρκελώνη, βγήκε να δηλώσει την “αναγνώρισή της” στο έργο των αρχών ασφαλείας, το οποίο, μεταξύ άλλων, θυμίζουμε πως είχε ως αποτέλεσμα να χάσει το μάτι της νεαρή διαδηλώτρια την περασμένη Δευτέρα από πλαστική σφαίρα.

Η υπουργός επίσης ουσιαστικά έριξε όλη την ευθύνη για τα επεισόδια στους διαδηλωτές, εμφανίζοντάς τους συλλήβδην ως ταραχαοποιούς, λέγοντας πως “αυτός δεν είναι τρόπος διαμαρτυρίας, είναι τρόπος επίθεσης στα κλειδιά της δημοκρατίας”, ενώ παράλληλα αναμάσησε τα γνωστά αστικά κλισέ κατά της βίας που “σε καμία περίπτωση δεν είναι αποδεκτή σε μια πλήρη δημοκρατία”, εκτός φυσικά αν πρόκειται για τη νόμιμη βία των δυνάμεων καταστολής. Επιπλέον, επιτέθηκε σε βουλευτές του ελάσσονος κυβερνητικού εταίρου, των Ποδέμος, που βρήκαν ευκαιρία να προβάλλουν “ριζοσπαστικό” προφίλ, καταδικάζοντας την βία κατά των διαδηλωτών, κάνοντας λόγο για “σιωπή” και “συνενοχή” σε βίαιες πράξεις στη διάρκεια των διαδηλώσεων για την αποφυλάκιση του Καταλανού ράπερ.

Όλο αυτό το μανιφέστο “κατά της βίας”, η υπουργός άμυνας της κεντροαριστερής κυβέρνησης του Πέδρο Σάντσεθ, φρόντισε να το εκφωνήσει μπροστά σε μια σημαία του ΝΑΤΟ, του πασίγνωστου αυτού φορέα ειρήνης και μη βίας ανά τον κόσμο εδώ και 72 χρόνια. Η σημειολογία αυτής της εμφάνισης δεν πέρασε απαρατήρητη από το ΚΚΕΙ, που αναρτώντας ένα απόσπασμα της συνέντευξης σχολίασε:

Η υπουργός άμυνας καταδικάζει τη βία μπροστά από σημαία του ΝΑΤΟ. Ένα ακόμα κεφάλαιο στο κυνικό αφήγημα περί βίας.

Το επόμενο βήμα είναι να βγάλει λόγο κατά του αλκοολισμού μέσα από κάβα ή υπέρ του βιγκανισμού σε μπριζολάδικο.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: