Κατά της αντίστασης του Παλαιστινιακού λαού ψήφισε η ελληνική κυβέρνηση στον ΟΗΕ

Δεν πέρασε το αμερικανικό σχέδιο από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, παρά τη στήριξή του από τις χώρες της ΕΕ, περιλαμβανομένης της Ελλάδας.

Για μία ακόμα φορά αναδείχθηκε η υποκρισία της κυβέρνησης Σύριζα – Ανέλ, που στα λόγια εμφανίζεται υπέρμαχος της παλαιστινιακής ανεξαρτησίας και στην πράξη συντάσσεται με τις επιδιώξεις των ιμπεριαλιστών για την καταστολή της αντίστασης του παλαιστινιακού λαού. Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρέσβης της Ελλάδα στον ΟΗΕ ψήφισε χθες και στις δύο αμερικανόπνευστες ψηφοφορίες ενάντια στον αγώνα των παλαιστινίων, με πρόσχημα τον “εξτρεμισμό”.

Το σχέδιο που υπέβαλε η γνωστή και μη εξαιρετέα πρέσβης των ΗΠΑ Νίκι Χέιλι η οποία θα αφήσει το αξίωμά της στο τέλος της χρονιάς, προέβλεπε την καταδίκη της ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς “για τις επανειλημμένες εκτοξεύσεις ρουκετών εναντίον του Ισραήλ και την υποκίνηση της βίας, η οποία θέτει τη ζωή αμάχων σε κίνδυνο”, ενώ απαιτούσε «η Χαμάς και άλλες εξτρεμιστικές οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένου του Ισλαμικού Τζιχάντ, να σταματήσουν όλες τις προκλήσεις και τις βίαιες ενέργειες, ανάμεσά τους και τη χρήση εμπρηστικών μηχανισμών», εννοώντας αυτούς που τοποθετούνται σε χαρταετούς και μπαλόνια απέναντι στον πάνοπλο και υπερσύγχρονα εξοπλισμένο ισραηλινό στρατό. Ουσιαστικά δηλαδή με το σχέδιο αυτό επιχειρούνταν για άλλη μια φορά η εξίσωση θύτη και θύματος και η άρνηση του δικαιώματος των Παλαιστινίων να αντιστέκονται στη βάρβαρη κατοχή.

Η Ελλάδα, όπως και οι υπόλοιπες χώρες της ΕΕ, συμπαρατάχθηκαν με το αμερικανικό σχέδιο, το οποίο τελικά απορρίφθηκε, λαμβάνοντας 87 ψήφους υπέρ, 57 κατά, 33 αποχές, ενώ 16 κράτη επέλεξαν να μην ψηφίσουν. Με τον τρόπο αυτό το σχέδιο δεν πέρασε τελικά από τη Γενική Συνέλευση του οργανισμού, καθώς ομάδα αραβικών κρατών με επικεφαλής του Κουβέιτ είχαν κατορθώσει νωρίτερα να εξασφαλίσουν την ενισχυμένη πλειοψηφία δύο τρίτων ως προϋπόθεση έγκρισης του σχεδίου.

 

Με πληροφορίες από 902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: