Η μόνη λύση απέναντι στην Ακροδεξιά είναι πιο δυνατό Κομμουνιστικό Κόμμα

Ανακοίνωση του ΠΓ του ΚΚ των Εργαζομένων της Ισπανίας για τις εκλογές: “Η δέσμευσή μας να φτιάξουμε μια πατρίδα για την εργατική τάξη είναι αμετακίνητη. Είναι δέσμευση με όλους τους εργάτες και τις εργάτριες της χώρας μας και περνά από την διαρκή ενίσχυσή μας ως Κόμμα και ως τάξη.”

Τις πρώτες εκτιμήσεις του για το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής εξέδωσε το ΠΓ του ΚΚ των Εργαζομένων της Ισπανίας, που αφορούν τόσο τη δική του επίδοση, όσο και το τοπίο που σχηματίζεται μετά την κάλπη, αλλά και τα καθήκοντα που επιβάλλει στους Ισπανούς κομμουνιστές τόσο η διαφαινόμενη νέα κρίση, όσο και το εντεινόμενο κλίμα ενίσχυσης του ακροδεξιού κι εθνικιστικού ρεύματος στη χώρα:

Ενάντια στην άνοδο της Ακροδεξιάς, πιο δυνατό Κομμουνιστικό Κόμμα

 

Το Πολιτικό Γραφείο του ΚΚ των Εργαζομένων της Ισπανίας, μετά τη γνωστοποίηση των προσωρινών αποτελεσμάτων στις Γενικές Εκλογές της 10ης Νοέμβρη, προχωρά στις πρώτες εκτιμήσεις:

Είμαστε ευγνώμονες για τη δουλειά που έγινε τις τελευταίες βδομάδες από τα μέλη και τους φίλους και όσους μέχρι σήμερα έδρασαν ως αντιπρόσωποι. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τα χιλιάδες άτομα που μας ψήφισαν.

Έχοντας κατακτήσει τους οργανωτικούς στόχους που είχαμε θέσει, τα αποτελέσματα με ποσοτικούς όρους εξακολουθούν να είναι σαφώς μη ικανοποιητικά. Είναι πολλές οι παράμετροι, αλλά είναι σίγουρο ότι διατηρήσαμε δυνάμεις και αυξήσαμε ελαφρώς το ποσοστό μας, παρά τη γενική πτώση της συμμετοχής. Συνεχίζουμε την επέκτασή μας σε περισσότερες περιφέρειες, δημιουργώντας νέους πυρήνες και κολεκτίβες.

Σε γενικό επίπεδο, το αποτέλεσμα πιστοποιεί την εκκωφαντική αποτυχία της στρατηγικής της σοσιαλδημοκρατίας. Το PSOE, με την επιλογή του να πάει σε νέες εκλογές, δεν κατάφερε να διευκολύνει το σχηματισμό κυβέρνησης, αλλά μεγάλωσε τις προϋπάρχουσες δυσκολίες και, επίσης, ευνόησε την αύξηση μια ακροδεξιάς δύναμης, όπως το VOX.

Σε αυτές τις συνθήκες, τα εργατικά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα της τάξης μας και του λαού μας διατρέχουν ακόμα μεγαλύτερο κίνδυνο, το επόμενο διάστημα, το οποίο χαρακτηρίζεται από έναν αυξανόμενο εθνικισμό.

Η απαρχή της οικονομικής κρίσης συνεπάγεται ένα νέο κύμα περικοπών και επιθέσεων ενάντια στην εργατική λαϊκή πλειοψηφία, που είναι σήμερα πιο αδύναμη εξαιτίας της αποτυχίας της κοινοβουλευτικής, σοσιαλδημοκρατικής οδού, που αποδεικνύει την επιτακτική αναγκαιότητα να εμπιστευτούν η τάξη και ο λαός μας αποκλειστικά τις δικές τους δυνάμεις και όχι αυτούς που αποδείχτηκαν επανειλημμένα οι καλύτεροι υπερασπιστές των συμφερόντων άλλων κοινωνικών τάξεων.

Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση της σοσιαλδημοκρατικής χρεοκοπίας και της σαφούς ανόδου των υπερεθνικιστικών, υπερφιλελεύθερων θέσεων, πρέπει να επισημάνουμε ότι, αν το κυρίαρχο μπλοκ ριζοσπαστικοποιηθεί, η εργατική τάξη πρέπει να απαντήσει. Το Κομμουνιστικό Κόμμα πρέπει να ενεργήσει ως τείχος προστασίας στις επιθέσεις και να προχωρήσει γρήγορα στην ανάπτυξη της οργάνωσης στα εργατικά κέντρα, τους χώρους εκπαίδευσης, τις εργατικές λαϊκές γειτονιές, σε χώρους που θα υποφέρουν ιδιαίτερα από τις συνέπειες της καπιταλιστικής διαχείρισης της νέας κρίσης.

Η δέσμευσή μας να φτιάξουμε μια πατρίδα για την εργατική τάξη είναι αμετακίνητη. Είναι δέσμευση με όλους τους εργάτες και τις εργάτριες της χώρας μας και περνά από την διαρκή ενίσχυσή μας ως Κόμμα και ως τάξη.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: