Η λεπίδα έρχεται! – Ο Μπάιντεν στηρίζει τη μαριονέτα Γουαϊδό στη Βενεζουέλα!

Δε χαλάνε οι ιμπεριαλιστικές λυκοφιλίες για έναν πρόεδρο…

Η κλασική ατάκα της Βάσιας Τριφύλλη μπορεί να γίνει meme προς κάθε χρήση.

Και να την επεκτείνουμε σιγά-σιγά σε άλλα συμφραζόμενα. Πχ:

Δεν αλλάζει η πολιτική των ΗΠΑ για έναν πρόεδρο, ρε Συριζαίοι…

Οι ΗΠΑ έχουν αναγνωρίσει ως “μεταβατικό πρόεδρο” τη μαριονέτα τους Χουάν Γκουαϊδό, ενώ ηγούνται μιας ομάδας δεκάδων χωρών που αρνούνται να αναγνωρίσουν την εκλογή του Μαδούρο και τα αποτελέσματα των εκλογών της Βενεζούλεας, εφόσον δεν έχουν τη δική τους έγκριση και δεν ανέδειξαν νικητή τον δικό τους εκλεκτό. Αυτό όμως δεν τους πτοεί να επιβεβαιώσουν αποφασιστικά την υποστήριξή τους στον Γουαϊδό, με επιστολή του νέου προέδρου Μπάιντεν, που κάθε μέρα κάνει και κάτι νέο για να “επιβεβαιώσει” τις υψηλές προσδοκίες των απανταχού σοσιαλδημοκρατών για μια “πραγματική αλλαγή” στην πολιτική των ΗΠΑ.

Στην επιστολή του, ο Μπάιντεν επιβεβαιώνει πως “παραμένουμε περισσότερο από ποτέ αποφασισμένοι να υποστηρίξουμε τον αγώνα για ελευθερία για όλους τους πολίτες της Βενεζούλεας, μέσω μιας ειρηνικής και δημοκρατικής μετάβασης”, ενώ αναγνωρίζει το “τεράστιο έργο που έχει γίνει σε αναζήτηση μιας τέτοιας μετάβασης” υπό την ηγεσία του Γουαϊδό, που βρίσκεται στη γειτονική Κολομβία και αρνήθηκε να πάρει μέρος στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις (προεδρικές 2018 και βουλευτικές 2020). Τόσο λαοπρόβλητος…

Και όλα αυτά, λίγες μόλις μέρες μετά τις καταγγελίες του Μαδούρο για τα σχέδια που απεργάζεται η CIA για τη δολοφονία του, θέτοντας το ερώτημα αν έχουν την υψηλή έγκριση του Μπάιντεν. Η έμμεση απάντηση δια της επιστολής στον Γκουαϊδό ήταν ίσως η πλέον εμφατική απάντηση που θα μπορούσε να δοθεί.

Η πείρα προσφέρει πλούσιο υλικό για όποιον θέλει να βγάλει συμπεράσματα και να μην κλείνει τα μάτια του, για να βλέπει τον κόσμο μέσα από τις επιθυμίες του και το παραμορφωτικό τους πρίσμα. Κρατήστε, λοιπόν, αυτή την είδηση στην άκρη του μυαλού σας και φροντίστε να την επαναφέρετε, την επόμενη φορά που θα δείτε κάποιον “αριστερό” στα καθ’ ημάς να δηλώνει ενθουσιασμένος από την ελπίδα που έχει φέρει η εκλογή του Μπάιντεν και οι “άνεμοι της αλλαγής” που πνέουν στις ΗΠΑ.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: