Η επίκληση στη «δημοκρατία» το άλλοθι για τη συνέχιση της επίθεσης στα δικαιώματα του γαλλικού λαού – Το ΚΚΕ για την επανεκλογή Μακρόν

Ο Εμανουέλ Μακρόν επανεξελέγη πρόεδρος της Γαλλίας συγκεντρώνοντας 58,5% των ψήφων. Η αντίπαλός του Μαρίν Λεπέν έλαβε 41,45% των ψήφων, ιστορική επίδοση για τη γαλλική ακροδεξιά.

Σε σχόλιό του για το αποτέλεσμα των γαλλικών προεδρικών εκλογών, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει τα εξής:

«Η επίκληση στη “δημοκρατία” θα είναι το άλλοθι της κυβέρνησης Μακρόν για να συνεχίσει την επίθεση στα δικαιώματα του γαλλικού λαού, ρίχνοντας έτσι κι άλλο “νερό στο μύλο” της αντιδραστικοποίησης και της ακροδεξιάς. Γι’ αυτό και το επείγον στη Γαλλία, την Ελλάδα και σε κάθε χώρα, είναι να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα και στον -κάθε φορά- κυβερνητικό διαχειριστή της. Μόνο έτσι μπορούν να ανατραπούν οι αντιλαϊκές πολιτικές και να ηττηθούν πραγματικά οι αντιδραστικές πολιτικές δυνάμεις. Αντίθετα η ανοχή και η στήριξη σε αυτή τη βαρβαρότητα στο όνομα του “μικρότερου κακού” είναι ο δρόμος που αποδεδειγμένα οδηγεί τους λαούς από το κακό στο χειρότερο.»

Ο Εμανουέλ Μακρόν επανεξελέγη πρόεδρος της Γαλλίας συγκεντρώνοντας 58,5% των ψήφων, ανακοίνωσε σήμερα το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών, δημοσιοποιώντας το ακόμη προκαταρκτικό τελικό αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών, μετά την καταμέτρηση του 100% των ψηφοδελτίων.

Η αντίπαλός του Μαρίν Λεπέν έλαβε 41,45% των ψήφων, ιστορική επίδοση για τη γαλλική ακροδεξιά.

Η συμμετοχή ανήλθε στο 72% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.

Στις πρώτες του δηλώσεις, μετά την επανεκλογή του, ο Μακρόν υποσχέθηκε πως θα εφαρμόσει ένα πρόγραμμα κοινωνικής και οικολογικής ευαισθησίας ενώ υπενθύμισε «τις τραγικές στιγμές που ζούμε λόγω του ουκρανικού». Υποσχέθηκε επίσης πως η νέα πενταετία του στην προεδρία δεν θα είναι απλά η συνέχεια της προηγούμενης και υποσχέθηκε πως θα είναι πρόεδρος όλων των Γάλλων.

Τα συγχαρητήριά τους για την επανεκλογή του εξέφρασαν στον Μακρόν και πολλοί ξένοι ηγέτες. Ο καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς ήταν ο πρώτος που τηλεφώνησε στον Μακρόν για να τον συγχαρεί για τη νίκη του, ενώ ακολούθησαν, μεταξύ άλλων ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος δήλωσε ότι θα συνεργαστεί με τον Γάλλο ομόλογό για να «υπερασπίσουν τη δημοκρατία», οι πρωθυπουργοί της Βρετανίας, Μπ. Τζόνσον και της Ιταλίας, Μάριο Ντράγκι., καθώς και ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Από την Ελλάδα, συγχαρητήρια μηνύματα απέστειλαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η ελληνική κυβέρνησης, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, dpa)
902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: