Η δολοφονία δύο Ελλήνων ομογενών στην Ουκρανία επιβεβαιώνει τους κινδύνους από την εμπλοκή της Ελλάδας με ευθύνη της κυβέρνησης

Δύο Έλληνες ομογενείς έπεσαν νεκροί και άλλοι δύο τραυματίστηκαν βαριά, από πυρά Ουκρανών στρατιωτών, όπως ανακοίνωσε το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών – Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

«Επιβεβαιώνει τους κινδύνους που απορρέουν από την εμπλοκή της Ελλάδας σ’ αυτή τη σύγκρουση, με ευθύνη της κυβέρνησης» τονίζει σε ανακοίνωση το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τη δολοφονία δύο Ελλήνων ομογενών στην Ουκρανία από ουκρανούς στρατιώτες.

Αναφέρει:

«Το ΚΚΕ καταδικάζει τη δολοφονία των δύο Ελλήνων ομογενών και τον τραυματισμό άλλων δύο από Ουκρανούς στρατιώτες σε χωριό της Ανατολικής Ουκρανίας. Η κυβέρνηση της Ουκρανίας είναι υπόλογη και υπεύθυνη για την ασφάλεια των Ελλήνων ομογενών, που έχουν και στο παρελθόν στοχοποιηθεί. Τόσο η oυκρανική, όσο και η ελληνική κυβέρνηση, οφείλουν να δώσουν άμεσα πλήρεις εξηγήσεις για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη αυτό το τραγικό περιστατικό.

Αυτές τις κρίσιμες ώρες, που η αντιπαράθεση ανάμεσα στις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ με τη Ρωσία στην περιοχή, βρίσκεται λίγο πριν την πολεμική σύγκρουση, το τραγικό αυτό περιστατικό δημιουργεί πρόσθετες ανησυχίες και προβληματισμούς και επιβεβαιώνει τους κινδύνους που απορρέουν από την εμπλοκή της Ελλάδας σ’ αυτή τη σύγκρουση, με ευθύνη της κυβέρνησης.

Το ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των δύο Ελλήνων ομογενών.»

Δύο Έλληνες ομογενείς έπεσαν νεκροί και άλλοι δύο τραυματίστηκαν βαριά, από πυρά Ουκρανών στρατιωτών, όπως ανακοίνωσε το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει πως το περιστατικό σημειώθηκε στο χωριό Γράνιτνα, το οποίο βρίσκεται πλησίον της γραμμής επαφής στην Ανατολική Ουκρανία.

Με βάση με τα υπάρχοντα στοιχεία, που επικαλείται το ΥΠΕΞ, υπεύθυνοι της διπλής ανθρωποκτονίας είναι τρεις στρατιώτες του Ουκρανικού στρατού, οι οποίοι συνεπλάκησαν με τους ανωτέρω ομογενείς «για ασήμαντη αιτία».

Το ΥΠΕΞ εκφράζει «τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους των θυμάτων, καθώς και ευχές για ταχεία ανάρρωση των τραυματισμένων» και προσθέτει ότι ο υπουργός, Νίκος Δένδιας, έχει ζητήσει να μιλήσει τηλεφωνικώς με τον Ουκρανό ομόλογό του Ντμίτρο Κούλεμπα, «προκειμένου να τονιστεί, εκ νέου, η ανάγκη προστασίας της Ελληνικής Κοινότητας στην Ουκρανία».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τους Έλληνες πολίτες να αποφεύγουν τα ταξίδια στην Ουκρανία και όσους βρίσκονται στη χώρα να αναχωρήσουν άμεσα.

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: