H μνήμη δε σβήνει – Τα 135 χρόνια από τη γέννηση του Τέλμαν τίμησαν οι κομμουνιστές σε Αμβούργο και Βερολίνο

Στην εκδήλωση του Αμβούργου βρέθηκαν φίλοι και μέλη του ΚΚΕ, ανάμεσα σε αντιπροσωπείες Κομμουνιστικών Κομμάτων της Γερμανίας, της Τουρκίας και της Ιταλίας.

Έντονο διεθνιστικό χρώμα είχαν φέτος οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης, με αφορμή τη συμπλήρωση 135 χρόνων από τη γέννηση του ιστορικού ηγέτη του ΚΚ Γερμανίας, Έρνστ Τέλμαν, που δολοφονήθηκε στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης. Οι κομμουνιστές στη Γερμανία τίμησαν, παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες που επιβάλλει η πανδημία, την σημαντική αυτή επέτειο, με δυο εκδηλώσεις στο Αμβούργο και το Βερολίνο.

Στις 16 Απρίλη, ο σύλλογος “Τόπος μνήμης Έρνστ Τέλμαν” στο Αμβούργο, διοργάνωσε εκδήλωση μπροστά από το σπίτι όπου ζούσε ο γγ του ΚΚΓ από το 1929 ως το 1933, όταν και συνελήφθη από τους χιτλερικούς. Στην εκδήλωση αυτή έδωσαν το παρόν μέλη και φίλοι του ΚΚΕ, στο πλευρό αντιπροσωπειών του DKP, του ΤΚΡ και τους ΚΚ της Ιταλίας, όπως και νεολαιϊστικων οργανώσεων. Διαβάστηκαν ομιλίες για τη ζωή του Τέλμαν, ενώ η καλλιτεχνική ομάδα του DKP και παρουσίασε μικρό καλλιτεχνικό αφιέρωμα, ενώ στο τέλος υπήρξε κατάθεση λουλουδιών και οι συγκεντρωμένοι έψαλαν τη Διεθνή στις εκάστοτε γλώσσες τους.

Στο Βερολίνο πάλι, το Σάββατο πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με τη συμμετοχή του DKP και άλλων οργανώσεων, στο πάρκο Έρνστ Τέλμαν της πόλης, όπου βρίσκεται γλυπτό αφιερωμένο στο σημαντικό επαναστάτη. Μόλις πριν λίγες μέρες, το μνημείο, που είχε κατασκευαστεί επί εποχής ΓΛΔ, είχε καθαριστεί από την αρμόδια υπηρεσία της δημοτικής ενότητας του Πάνκο, μετά από πίεση της τοπικής οργάνωσης του DKP.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: