Γιατί αν γλιτώσει το παιδί…

Τα παιδιά δε γλιτώνουν πάντα από τους σύγχρονους Ηρώδηδες, που δολοφονούν αδιακρίτως όποιον ανιστέκεται. Αν γλιτώσει όμως το αδούλωτο πνεύμα αυτών των παιδιών, του ξιπόλυτου τάγματος, ενάντια στις στρατιές του κράτους του Ισραήλ υπάρχει ελπίδα -ακόμα κι αν δε ζήσουν αρκετά για να την δουν να δικαιώνεται…

Είναι ίσως μία από τις πιο συγκλονιστικές φωτογραφίες της χρονιάς και δικαίως κάνει το γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες.

Δεν αρκούν χίλιες λέξεις, ούτε χίλιες εικόνες, για να περιγράψει κανείς τη δραματική κατάσταση που αντιμετωπίζει ο λαός της Παλαιστίνης, ένας λαός που δε θεωρείται “περιούσιος” και δεν τον αφήνουν να ζήσει στον τόπο του.

Αρκεί όμως μία φωτογραφία, με το ξιπόλυτο τάγμα ενάντια στις πάνοπλες στρατιές του κράτους του Ισραήλ που δολοφονεί αυτόν το λαό, για να δείξει τον αγώνα του και το σθένος του.

Τα παιδιά δε γλιτώνουν πάντα από τους σύγχρονους Ηρώδηδες, που δολοφονούν αδιακρίτως όποιον ανιστέκεται. Αν γλιτώσει όμως το αδούλωτο πνεύμα αυτών των παιδιών, υπάρχει ελπίδα -ακόμα κι αν αυτά θυσιαστούν γι’ αυτόν τον αγώνα και δε ζήσουν αρκετά για να τον δουν να δικαιώνεται…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: