Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Δράση: Εμπνεόμαστε και εντείνουμε τους αγώνες μας για το δίκιο της εργατικής τάξης, για τον σοσιαλισμό

Ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Κομμουνιστικής Δράσης για τα 79 χρόνια από τη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών

Η Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Δράση εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση για τα 79 χρόνια από τη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών:

«Τιμούμε φέτος τα 79 χρόνια από την Ημέρα της Μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών στις 9 Μαΐου 1945. Θυμόμαστε και εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας στον ηρωικό Κόκκινο Στρατό και τον σοβιετικό λαό, στα αντιστασιακά κινήματα που πολέμησαν και θυσιάστηκαν σε σύγκρουση με τον φασισμό, την πιο βάρβαρη μορφή του καπιταλισμού. Ενάντια στην οργανωμένη επιχείρηση των μονοπωλίων, της αστικής τάξης να επιτεθούν στην εξουσία της εργατικής τάξης και τους κομμουνιστές.

Αν και οι ευρωατλαντικές καπιταλιστικές τάξεις προσπάθησαν να διαστρεβλώσουν την ιστορία, ισχυριζόμενες ότι ήταν οι ΗΠΑ που νίκησαν τον φασισμό, τα γεγονότα δεν αφήνουν περιθώρια αμφιβολίας ότι ήταν η Σοβιετική Ενωση αυτή που απελευθέρωσε την Ευρώπη από τους φασίστες κατακτητές και επιτιθέμενους. 20 έως 27 εκατομμύρια Σοβιετικοί πολίτες έχασαν τη ζωή τους, συμπεριλαμβανομένων 8 έως 12 εκατομμυρίων Σοβιετικών στρατιωτών. Είναι αυτή η τεράστια θυσία της Σοβιετικής Ενωσης, απαράμιλλη στην παγκόσμια ιστορία, που γονάτισε τον ναζισμό – φασισμό και αργότερα και τον ιαπωνικό φασισμό. Ηταν αυτή που, όπως ο Ατλας, σήκωσε στους ώμους της το βάρος του κόσμου και χρειάστηκε να περάσει διά πυρός και σιδήρου. Ηταν το μυαλό και η γενναιότητα των Σοβιετικών που ξεκίνησαν τη διαδικασία της Νίκης και της απελευθέρωσης από τον φασισμό ήδη από το 1942 στη μεγαλειώδη μάχη του Στάλινγκραντ.

Τα ψέματα και οι συκοφαντίες που διαδίδουν οι ιδεολόγοι της άρχουσας τάξης επιχειρούν να διαγράψουν από την ιστορία όχι μόνο τα ιστορικά κατορθώματα της Σοβιετικής Ενωσης, αλλά και τους χιλιάδες κομμουνιστές και αντάρτες που σε όλο τον κόσμο έδωσαν τη ζωή τους συμμετέχοντας στην αντίσταση κατά του φασισμού. Ταυτόχρονα, οι “πρώην φασίστες” στη Δυτική Ευρώπη απέκτησαν υψηλές θέσεις στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, ενώ φασιστικές ομάδες και κράτη εξοπλίστηκαν κρυφά και υποστηρίχθηκαν διεθνώς, μεταξύ άλλων, από το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ.

Είναι η ίδια άρχουσα τάξη, οι κυβερνήσεις τους που επιχειρούν προκλητικά να συγκρίνουν και να εξισώσουν την νιότη του κόσμου, τον κομμουνισμό, με το τέρας του φασισμού. Στόχο έχουν να καταστείλουν τους κομμουνιστές και τα κόμματά τους σε όλο τον κόσμο. Να αποκρύψουν ότι για τους λαούς που αγωνίζονται υπάρχει πραγματική διέξοδος από την καπιταλιστική βαρβαρότητα, η νέα σοσιαλιστική κοινωνία.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση, η ιμπεριαλιστική αυτή ένωση που έχει ως επίσημη ιδεολογία της τον αντικομμουνισμό, διαδίδει τις ίδιες σάπιες ιδέες όπως και οι κυβερνήσεις σε σειρά κρατών – μελών της που απαγορεύουν και διώκουν Κομμουνιστικά Κόμματα, με τον προκλητικό ισχυρισμό ότι αυτά με τη δράση τους “υποκινούν διαφωνίες ανάμεσα στον λαό”. Μέσω ανιστόρητων ψηφισμάτων βιάζουν την Ιστορική αλήθεια γραμμένη με το αίμα των λαών του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, για να επιτεθούν στη Σοβιετική Ενωση και επιχειρούν να πλαστογραφήσουν την 9η Μάη από Μέρα της Μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης σε δήθεν “Μέρα της Ευρώπης”.

Ομως είναι σαφές σε κάθε άνθρωπο που αναζητά την ιστορική αλήθεια ότι ο καπιταλιστικός τρόπος παραγωγής είναι αυτός που γεννά τις φασιστικές ορδές που οδήγησαν στον θάνατο και την καταπίεση εκατομμύρια λαών σε όλη την Ιστορία. Πρόκειται για συμπέρασμα που έχει μεγάλη σημασία, ώστε να μπορούμε να αγωνιστούμε σήμερα ενάντια στον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά και τον θρέφει.

Οσο υπάρχει ο καπιταλισμός, η απειλή του φασισμού θα είναι παρούσα. Η ανάγκη για μια ταξικά προσανατολισμένη αντιπαράθεση με τον φασισμό παραμένει επομένως επίκαιρη όσο ποτέ.

Οσο για την πολυ-προβαλλόμενη άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη, αυτή αποτελεί έναν βολικό αντίπαλο για τις αστικές τάξεις και την ΕΕ, προωθώντας μια χρήσιμη για το σύστημα εφεδρεία στην αντιλαϊκή αστική διαχείριση, για να επιτεθεί στα δικαιώματα της εργατικής τάξης και να εξασφαλίσει τη διαιώνιση της κυριαρχίας των μονοπωλίων. Η δήθεν πολέμια της ακροδεξιάς ΕΕ τη συναγωνίζεται στον αντικομμουνισμό και σε αντιδραστικά μέτρα, όπως αυτά που προωθεί από κοινού με τις ακροδεξιές κυβερνήσεις των Μελόνι και Ορμπαν σε βάρος των προσφύγων και μεταναστών με το νέο απάνθρωπο “Σύμφωνο για τη μετανάστευση και το άσυλο”. Κι όλα αυτά την ίδια ώρα που από κοινού διώκουν τους λαούς, τους φοιτητές, τη νεολαία που επίμονα και μαχητικά καταγγέλλουν τη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος – κατακτητή Ισραήλ.

Η κατανόηση του πραγματικού νοήματος της 9ης Μάη είναι επίσης σημαντική για την πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο ανάμεσα σε ΕΕ – ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και την καπιταλιστική Ρωσία. Τα Κόμματα της Ευρωπαϊκής Κομμουνιστικής Δράσης αντιπαλεύουν και καταγγέλλουν τόσο τις μεγάλες ευθύνες των ευρωατλαντικών δυνάμεων του κεφαλαίου, για τη στήριξη του αντιδραστικού καθεστώτος Ζελένσκι και των ναζί του Αζόφ, την εμπλοκή των αστικών κυβερνήσεων των χωρών μας με εξοπλισμούς, χρήμα, βάσεις και κάθε είδους διευκολύνσεις, αλλά και την ιμπεριαλιστική Ρωσία, την άρχουσα τάξη της. Εκείνη δηλαδή που καπηλεύεται τα ένδοξα κατορθώματα του Κόκκινου Στρατού και της Σοβιετικής Ενωσης, που χρησιμοποιεί τα σύμβολα της μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης για να νομιμοποιήσει τους ιμπεριαλιστικούς της πολέμους. Ενώ ταυτόχρονα χρησιμοποιεί φασιστικές στρατιωτικές μονάδες και συμμορίες στο μέτωπο. Οσοι υποστηρίζουν την ιμπεριαλιστική εισβολή στην Ουκρανία με το πρόσχημα της “αποναζιστικοποίησης” και συγκρίνουν αυτόν τον πόλεμο με τον αγώνα της Σοβιετικής Ενωσης ενάντια στον φασισμό, εξαπατούν τους λαούς και στρέφονται σε βάρος τους προκειμένου να στηρίξουν τα συμφέροντα αστικών τάξεων.

Μια μέρα όπως η σημερινή, όπου τιμούμε και γιορτάζουμε τη νίκη κατά του ναζισμού – φασισμού, χρησιμεύει επίσης για να υπογραμμίσει την εξής σημασία: Οτι η πάλη ενάντια στον φασισμό μπορεί να είναι επιτυχής μόνο όταν στρέφεται ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα, τις αστικές τάξεις, τα συμφέροντα και τους ανταγωνισμούς τους, υπέρ της πάλης της εργατικής τάξης για την ανατροπή της αστικής εξουσίας, για τον σοσιαλισμό – κομμουνισμό. Αυτό άλλωστε αποδεικνύει η Ιστορία.

Εμπνεόμαστε και εντείνουμε τους αγώνες μας για το δίκιο της εργατικής τάξης, για τον σοσιαλισμό. Καταδικάζουμε τον αντικομμουνισμό, αντιπαλεύουμε τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και την εμπλοκή των χωρών μας, δίνουμε αποφασιστική απάντηση στους αντικομμουνιστικούς μηχανισμούς της Ευρωπαϊκής Ενωσης, της διακρατικής ιμπεριαλιστικής ένωσης και των αστικών κυβερνήσεων, στους κάθε λογής αστούς και οπορτουνιστές αναθεωρητές της Ιστορίας, τους επικίνδυνους φορείς της εξίσωσης του κομμουνισμού με το φασιστικό τέρας. Οι λαοί της Ευρώπης να αποδυναμώσουν τα κόμματα που στηρίζουν την ΕΕ και την πολιτική της, που στηρίζουν τον πόλεμο και υπερασπίζονται τα συμφέροντα και τον “ευρωμονόδρομο” του κεφαλαίου, τον δήθεν “εκδημοκρατισμό” της ΕΕ.

Η στήριξη των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων στους καθημερινούς αγώνες, σε όλες τις πολιτικές μάχες και μπροστά στις ευρωεκλογές, είναι το μόνο πραγματικό αποκούμπι για τον λαό, που θα πιάσει τόπο την επόμενη μέρα.

Για να δυναμώσει ο αγώνας για μια Ευρώπη της ευημερίας των λαών, της ειρήνης, της κοινωνικής δικαιοσύνης, του σοσιαλισμού!».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: